Хто слідкує за дітьми у харківській метрошколі. І хто такі тьютори (відео)

07.09.2023 20:40   -

Вона завжди поруч і готова прийти на допомогу чи вчителю, чи своїм підопічним. Лариса Сєвідова за свої 32 роки педагогічної практики виховала не одне покоління харків’ян. Дитсадівський вихователь почала працювати тьютором для учнів молодших класів, коли відкрила свої двері харківська “метрошкола”. І ось тепер у підземці її ранок починається о 8:25. Першим ділом вона зустрічає дітей, які приїхали на навчання.

ЛАРИСА СЄВІДОВА ТЬЮТОР ХАРКІВСЬКОЇ “МЕТРОШКОЛИ”
В мої обов’язки входить довести дитину до туалетної кімнати, де вони миють ручки, роблять свої всі справи, які їм потрібно. Потім ми переводимо діток уже ось тут, ігрова зона, і ще тут продовжуємо, якщо ще є ті дітки, які ну з батьками під’їжджають. Забираємо всіх діток. О 9-й годині починається урок. Урок починає вчитель, я допомагаю з психологом, якщо дитині потрібна якась психологічна допомога. Ну, наприклад, розгубилась дитина, не почула. Може, щось там… діти вони маленькі ще їм по 6 років, і вони можуть розгубитися заплакати, і ще вони не вміють контролювати, можуть захотіти в туалетну кімнату. В цьому і полягають мої обов’язки. Потім уже, коли закінчився 1 урок. Я забираю діток з психологом, і хтось один з нас розважає діток. Тут фізкультхвилинка з музикою, ритмічні таночки, руханки, а один веде також діток ще в туалетну кімнату. Потім через 10 хвилин починається 2-й урок, і вже коли 2-й урок знову нас теж сама робота на уроці.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Такі фахівці, як Лариса Сєвідова закріплені за кожним з класів. І це не зважаючи на те, чи це першоклашки чи учні старшої школи. Бо метрополітен – це об’єкт особливої уваги.

ЛАРИСА СЄВІДОВА ТЬЮТОР ХАРКІВСЬКОЇ “МЕТРОШКОЛИ
Уже після 2-го уроку у дітей харчування. Я одержую харчування у представника «Дитячої кухні» по кількості дітей. І поки дітки, коли починаються перерва дітки йдуть туалетну кімнату мити ручки я розкладаю їм їжу кожному на столик. Діти їдять, і після цього знову у нас є там хвилин 5-10 рухливих ігор. І знову урок. Діти – це здоров’я, це сміх, це радість. І так їм випало, нашим діткам, попасти в таку ситуацію… Я вважаю, це дуже гарно, що організували такі класи було б гарно і для садочків. Ну, але дітям потрібно суспільство, дітям потрібно спілкуватися, їм треба бути в соціумі. І дуже гарно, що наша влада організувала це тут, щоб батьки не переживали. Нас тут багато, ми всі за них переживаємо, ми всі за них піклуємося, і тут і психологи, і приходять, розважають їх. Потім їх харчують дуже гарно. Є медична ще сестра, яка також піклується, за здоров’ям діток слідкує. Потім про безпеку тут переживають. Тут і поліцейській, охорона метро нам допомагає – і зустрічати і проводжати діток, так що все дуже гарно! Шановні батьки! Не переживайте! За ваших діток тут піклуються, з вашими дітками тут розважаються і все гарно! Ми вдячні вам, що ви довірили нам своїх діток!

ОСТАННІ НОВИНИ