Харківські комунальники чепурять Немишлянський район (відео)

12.05.2023 19:30   -

У Харкові красу і чистоту наводять не лише у центрі, а й у найвіддаленіших куточках. Сьогодні в рамках акції “Зелена весна” прибирання тривають в одному з маленьких дворів Немишлянського району. Кронують дерева, скошують траву, підмітають, фарбують лавки та урни. Та загалом, кажуть комунальники,у місті роботи вистачає. Наприклад, ось таких невеликих прибудинкових територій, якими опікується підприємство, 1000 гектарів. А малих архітектурних форм – лавок, урн – 57 тисяч.

На сьогоднішній день в місті вже пофарбовано 41 тисячу елементів благоустрою, зауважує головний інженер  комунального підприємства ‘Харківблагоустрій”.

АНДРІЙ ВОРВУЛЬ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Серьезное внимание на предприятии уделяется тому чтобы прежде чем красить, зачистить. У нас создана вскаждом филиале, а в московском – 6 бригад, те, которые ездят с генератором,зачищают сначала поверхность. Делают предподготовку для покраски. И только тогда приступают к покраске. Это очень важный элемент. Если какой то элемент вышел из строя, его надо отремонтировать и только тогда начинаем красить.

Щодо обсягу робіт, то у дворах комунальники Харківблагоустрою обрізають дерева, з кущів створюють рівненьку зелену огорожу, прибирають сміття та фарбують малі архітектурні форми, висаджують молоді дерева, розбивають квітники, ретельно зкошують і траву на газонах біля будинків:

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНДРІЙ ВОРВУЛЬ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Також в місті впорядковано близько двох тисяч дворових клумб – висаджено більше 35 тисяч багаторічніх квітів та вісім тисяч однорічних. Висаджено більше  чотирьохсот дерев та три тисячі кущів.

Велика увага приділяється  технічному оснащенню комунального підприємства та механізації праці робітників. Професійний інструмент при постійній експлуатації виходить з ладу вже після п’яти років своєї служби, пояснює головний інженер. Тож інвентар працівників Харківблагоустрою за підтримки міської влади постійно оновлюється.

АНДРІЙ ВОРВУЛЬ ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Вот уже мы провели тендер на закупку 170 штилей, это мотокоса. Я благодарен нашему мэру за то, что он уделяет этому внимание. Мы ( подчистить сбои в речи) перед сезоном мы  купили три косилки, которые прицепляютсяк трактору. Мы купили уже 62 мотокоса, которые уже розданы в филиалы. Что касается заработной платы, хотелось бы всегда больше иметь. Но во всяком случае, мыстабильнотее получаем с бюджета города. За это большое спасибо. Тоесть, поддержка горисполкома и Игоря Александровича ощутима. Без этого, конечно, нам очень сложно.

А ще, імідж харківських комунальників дуже зріс за час війни. І з цим погоджуються не лише харків’яни. Так самовіддано і завзято не прибирають, мабудь в жодному іншому місті.

ОСТАННІ НОВИНИ