Харків обстріляли новим видом озброєння: подробиці трагедії у Шевченківському районі (відео)

27.03.2024 22:33   -

Один загиблий, 59-річний чоловік, та поранені, серед яких 3-місячна дитина. А також значні руйнування житлового фонду. Харків близько четвертої вечора середи був обстріляний з боку рф новим видом озброєння. Два «прильоти» у Шевченківському районі міста.

ЮРІЙ СИДОРЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ ХМР
Постраждала школа. Там немає жодного вікна. У будинку поряд з цією школою також вибиті шибки. Тут ми бачимо, що два будинки абсолютно без вікон. Зараз вже комунальники почали закривати ДСП ці вікна. Зрозуміло, що у квартирах безлад та руйнування. Зараз робиться по квартирний обхід, завдяки цьому обходу вдалося виявити ще постраждалих. Обхід продовжується, зараз люди будуть відселятися у гуртожитки, які ми маємо в розпорядженні для того, щоб люди могли там перечекати деякий час. Я знаю, що двоє вже поїхали у гуртожиток. Людей опитують. Складність у тому, що «приліт» був у робочий час і дуже багато людей не було вдома. Зараз вони починають повертатися і бачити все, що сталося. Завтра, ну роботи будуть тривати всю ніч, і зранку також будуть роботи по закриттю контурів та вивозу антибудівельного сміття. 

ВОЛОДИМИР ТИМОШКО НАЧАЛЬНИК ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Влучання снаряду відбулось між двома п’ятиповерховими будівлями, цивільними, житловими, повністю заселеними мирними мешканцями. У зв’язку з цим, на жаль, є один загиблий. Це чоловік повнолітній. Є поранені, серед яких на теперішній час четверо дітей. Попередньо, ми можемо сказати, що скоріш за все це новий для Харкова вид ураження – це УМПД-30 – так вони називають, москалі називають цей вид снарядів. Це снаряд плануючий, який застосовується з літака. Це вдосконалена плануюча авіабомба.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОЛЕКСАНДР ФІЛЬЧАКОВ КЕРІВНИК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ПРОКУРАТУРИ
Пошкоджено близько 10 цивільних та адміністративних будівель. Серед них школа та дошкільний навчальний заклад. Цей боєприпас на території міста Харкова та Харківської області використовується вперше. Дальність польоту цього боєприпасу складає до 90 км, тобто ви повинні розуміти, що враховуючи те, що Харків знаходиться близько 35 км від лінії державного кордону, тобто ви повинні розуміти, що в якій небезпеці зараз перебувають місцеві мешканці. Воронка незначна, це фугасний снаряд. Ось за мною можете побачити, загинула цивільна людина від осколків. Що стосується КАБ, то руйнівна дія набагато більша.

ОСТАННІ НОВИНИ