Харків’янам радять мінімізувати користування ліфтами в будинках: в чому причини

26.03.2024 21:02   -

У Харкові в багатоквартирних будинках через віялове відключення електропостачання можуть нестабільно працювати підйомники. Про це повідомили у профільному КП. Все через останній обстріл енергогенеруючих об’єктів міста так і країни в цілому. Що робити, щоб не стати своєрідним «заручником» ліфту, наступні поради від фахівців підприємства «Харківміськліфт».

МАКСИМ КАПУСТЯН ДИРЕКТОР КСП “ХАРКІВМІСЬКЛІФТ”
У наших ліфтах знаходяться «Правила поведінки» на яких вказані контактні телефони за якими можна зв’язатися з диспетчерською службою. Наразі це багатоканальний телефон (057) 725-25-25, якщо виникла ситуація, що підйомник зупинився. За цим номером телефонуєте і надалі диспетчер передає інформацію на аварійну бригаду, яка виїжджати задля того, щоб вас визволити з ліфту. У нас на 24 березня, в неділю, був, я так вважаю, найбільший пік застрягань. У нас було 260 застрягань по місту. На теперішній час у нас працює 8 аварійних бригад і середній час визволення людей з підйомника склав десь приблизно 1 годину 10 хвилин.

МАКСИМ КАПУСТЯН ДИРЕКТОР КСП “ХАРКІВМІСЬКЛІФТ”
Зараз наші енергетики прикладають максимум зусиль, щоб відновити електропостачання в нашому місті але тому що одноразово це зробити не можна, тому існує таке поняття як знижена напруга. Тобто це не 220 Вт, як ми звикли бачити з вами, як живляться електроприлади, тобто вона складає 160-190. Ліфтове обладнання воно все на це реагує, воно таке «тендітне», і воно реагує по-різному. Ну звичайно це, по-перше, якщо це електронна система, вона взагалі відмовляється працювати та вмикатися. Якщо брати ліфти, що були виготовлені раніше – електродвигуни за рахунок того, що там знижена напруга, вони просто можуть виходити з ладу. Тому дуже велике прохання до наших мешканців, до мешканців нашого міста, мінімізувати користування підйомниками в цей час поки не буде відновлено електропостачання задля того, щоб зменшити навантаження, а також подовжити строк служби нашого обладнання, що ми обслуговуємо на теперішній час.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

МАКСИМ КАПУСТЯН ДИРЕКТОР КСП “ХАРКІВМІСЬКЛІФТ”
Ми під час бойових дій виконуємо роботи з технічного обслуговування, з поточних ремонтів ліфтів. На теперішній час наше підприємство обслуговує 6 843 ліфта. У нас зупинено, з технічних причин, 23. Це 10 ліфтів на поточному ремонті, а 13 зупинились з поломок. З початку бойових дій ми також відновлювали ліфти, що постраждали під час бомбування та з інших причин. Ми вже відновили якусь кількість і на теперішній час у нас 114 ліфтів, що пошкоджені і там тривають роботи з відновлення конструктивів. Попре всі складнощі з якими зараз стикається наша країна та наше місто наше підприємство максимально робить все, що від нього залежить для того, щоб нашим містянам, нашим харків’янам було комфортно користуватись підйомниками і ми цілодобово намагаємось роботи все, що від нас залежить!

ОСТАННІ НОВИНИ