Харків і область 19 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

19.09.2022 12:53   -

208-й день російської агресії. Для Харкова доба пройшла спокійно. Але російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківщини вздовж лінії зіткнення та кордону з рф в Куп’янському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. Близько одинадцятої ранку Дергачівська міська рада повідомила про черговий підступний обстріл.

ДЕРГАЧІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Російські окупанти обстріляли Дергачі з артилерії та скинули над містом з безпілотника міни з відкладеною детонацією.
Будь ласка, будьте дуже обережними, пересуваючись містом!

Рятувальники продовжують виконувати свої обов’язки в умовах воєнного стану. Протягом доби вони здійснили 22 оперативних виїздів. Цієї доби, за повідомленням служби з надзвичайних ситуацій, пожеж, спричинених ворожими обстрілами, не зафіксовано. У штабі оборони інформують про руйнування і людські жертви.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Ворожими обстрілами пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди та об’єкти інфраструктури. На жаль, є постраждалі. В Куп’янську поранення отримав хлопчик 11 років, в Чугуївському районі з пораненнями госпіталізована 65-річна жінка.

Щодня триває і розмінування Харківщини. Цієї доби піротехніки ДСНС ліквідували 720 ворожих боєприпасів та вибухівок. Але мінна небезпека все ще залишається дуже високою.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом минулої доби на мінах підірвались 6 мирних мешканців. 2 людей підірвалися на авто в Дергачівському районі, ще 2 – в Ізюмському, 2 – в Чугуївському. Усі вони госпіталізовані з пораненнями.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. За даними аналітиків інституту вивчення війни, ЗСУ продовжують захоплювати позиції на східному березі Оскола у Харківській області.