Харків і область 15 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої. Зведення за добу

15.10.2022 13:16   -

235-й день російської агресії. Харків знову зазнав обстрілів. 14 жовтня близько 13-ї дня, мер міста повідомив про чотири прильоти. На щастя, без людських жертв. Під ударом і область, інформують у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Внаслідок обстрілів в Вовчанську пошкоджено приватний будинок, в Ізюмі неексплуатована будівля магазину, також пошкоджені нежитлові та господарчі споруди, сталися пожежі.

За даними медиків цієї доби знов є жертви серед мирного населення Харківщини.

ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Внаслідок ворожих обстрілів в прикордонній громаді Харківського району загинув 66-річний мирний мешканець, в Куп’янському районі 74-річний чоловік госпіталізований з пораненням.

Як звітують рятувальники за добу було 12 пожеж, дві з яких спричинені ворожими обстрілами.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежі через влучання російських ракет сталися у с. Коротич та смт. Липці Харківського району. На пожежах було врятовано та евакуйовано 5 осіб, ще одна особа була травмована.

Мінна небезпека, особливо на деокупованих територіях, зберігається, зазначають у штабі оборони

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
В Чугуївському районі 65-річний чоловік отримав важкі поранення, наїхавши на автомобілі на ворожу міну. Вкотре закликаємо усіх бути максимально обережними!

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 558 вибухонебезпечних предметів.

В Куп’янську, Ізюмі, Балаклії рятувальники продовжують відновлювальні роботи.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. В інституті вивчення війни говорять про вдалі контрнаступи наших військових на Харківщині.

ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
ЗСУ проводять контрнаступальні операції на північному сході Харківської області, ймовірно, наступ може розвиватися на лінії Першотравневе – Кислівка.