Харків і область 11 квітня. Обстріли, пожежі, жертви та бої

11.04.2023 11:16   -

Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харківщини, обстрілюючи прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Внаслідок вчорашніх обстрілів с. Кучерівка Куп’янського району зруйновано цивільне підприємство.
Протягом дня ворог щонайменше тричі обстріляв з артилерії м. Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок обстрілу Куп’янська пошкоджено будинок. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Рятувальники звітують, пожеж спричинених ворожими обстрілами, не зафіксовано. Втім, за добу здійснено 33 оперативні виїзди.

Двічі рятувальники виїздили на перевірку місць влучання снарядів, випущених окупантами по мирним населеним пунктам. У селі Моначинівка Кіндрашівської громади пошкоджено будівлю поштового відділення. А в селі Кучерівка Петропавлівської громади – виробничу будівлю приватного підприємства. На щастя постраждалих немає.

Через необережність при поводженні з вогнем чи навмисне випалювання сухостою трапилось 17 пожеж в природних екосистемах. Вигоріло понад 25 га сухої рослинності.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З тієї ж причини (необережне поводження з вогнем) на 79-річному чоловікові зайнявся одяг. Він отримав значні опіки і був госпіталізований до лікувального закладу. Подія сталась у селі Шлях Валківської громади на території приватного домоволодіння. Вогонь загасили місцеві підручними засобами. Пожежно-рятувальні підрозділи не викликались.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 172 одиниці вибухонебезпечних предметів.

За даними Генштабу ЗСУ, оперативна обстановка залишається без змін. Наступальних угрупувань ворога не виявлено. Наші бійці продовжуть тримати оборону.

ОСТАННІ НОВИНИ