Какие социальные льготы предлагают для участников АТО?

15.07.2015 16:33   -
Автор:

Під час особливого періоду в державі за мобілізованими залишається місце роботи та зарплата. Її підприємство сплачує щомісячно. Так само це стосується пенсінерів, які пішли на службу. Вони отримуватимуть зарплату та пенсію. За участь в АТО доплачується окремо. В середньому військовослужбовець там має зарплату близько п'яти тисяч гривень.

В'ячеслав Джміль начальник відділу соціального забезпечення Харківського облвійськкомату

Заработную плату платит предприятие вне зависимости от форм собственности и компенсируется согласно 105 постановления Кабинета Министров от 4 марта 2015 года компенсируется за счет государственного бюджета управлениями социальной защиты по месту нахождения предприятия.

Також введено ряд нових пільг для мобілізованих.

В'ячеслав Джміль начальник відділу соціального забезпечення Харківського облвійськкомату

Военнослужащие, а так же военнопризванные по мобилизации на особый период и время прохождения службы не будут оплачивать, освобождаются от штрафных санкций, пени, в том числе и за пользование кредитами.

Також мобілізовані мають право на безоплатне медичне лікування, санаторій. Діти учасників АТО матимуть пільги при вступі до вишу. Порядок цих пільг найближчим часом має затвердити Кабмін. Самі мобілізовані також мають право безконкурсного вступу до вишу. Після цих нововведень, сподіваються військові комісари, кількість добровольців збільшиться.