Как в Харькове помогают переселенцам развивать бизнес

09.02.2016 14:23   -
Автор:

Віктор Ковальов із Донеччини все життя працював будівельником. Після того, як переїхав до Харкова довго шукав себе. І вирішив спробувати сили у новій справі.

Віктор Ковальов переселенець

Идея созрела, подсказали, заниматься продуктами: мясо, копчености, рыба. Т.е. копчение продуктов. Сейчас много продуктов из заменителя, знаете, там, жидкий дым. Мы хотим коптить старыми средствами дедовскими.

Чоловік зможе розпочати власний бізнес завдяки гранту від ООН. Там вирішили підтримати переселенців, які на новому місці розпочинають життя з нуля. Фахівці розробили спеціальну програму та оголосили конкурс. Ті переселенці, які склали найкращі бізнес-плани, отримали кошти на створення бізнесу.

Вікторія Черевко регіональний координатор програм розвитку ООН

Суммы, которые они могли получить в рамках нашего проекта, от 50 тысяч гривен, если они трудоустраивали только себя, до 225, если у них было 4+ трудоустроенных лиц, потому что для нас очень важно создавать новые рабочие места в регионе. Деньги вернуть они будут не обязаны.

Загалом же 25 переселенців отримали гранти на розвиток власного бізнесу. Загальна сума яких сягає 3 мільйонів гривень. Розвиватимуть переможці і галузь краси та здоров"я, і будівельну сферу. Контракти вже підписані.