Как голландские болельщики готовились к просмотру матча с участием их сборной

14.06.2012 23:40   -
Автор:

Фан-зона на площі Свободи стала справжньою Меккою для жовтогарячих вболівальників. Творчо та яскраво одягнених голландців не могли оминути харків*яни. Гості демонстрували свою дружелюбність і чоловічу міць – жінок першої столиці без перепочинку носили на руках.
Із першими акордами музичного треку Арміна ван Бюрена – площа вибухнула. Голландський ді-джей влаштував у харківській фан-зоні справжнє шоу світового масштабу. Усім даруючи своє музичне серце.

Пліч-о-пліч із голландцями відривалися і харків*яни. У такій атмосфері навіть іноземні гості виражали свої емоції на слов*янській мові.

Уолш ,голландський вболівальник:

-Отлично! Отлично! Мне нравиться.

Півгодини музичного шоу пройшли на одному диханні. Подивитися на яскравий виступ ван Бюрена прийшло понад півсотні тисяч меломанів.  

Олена Завгородня, кореспондент:

-Після запального концерту стартувала велика ХОДА. Голландські вболівальники відправилися пішки до стадіону Металіст. Аби там підтримати свою збірну у непростому матчі із німцями.

У мить харківські вулиці стали жовтогарячими. Голландці йдуть не лише у незвичних костюмах, а й неповторних дерев*яних чоботях.

Йодіс ,голландський вболівальник:

-Я ношу це взуття близько двадцяти семи років поспіль. Вже дуже довго. Кожного разу, коли я їду вболівати за нашу футбольну команду – я одягаю ці дерев*яні чоботи.

У ході серед іноземців і харків"яни. Аби висловити свою прихильність до нідерландських футболістів, деякі з них волосся розфарбували, а дехто і тіло.

Володимир ,харків'янин:

-Супер впечатления!

Віталій та Валерія ,харків'яни:

-Прекрасно, весело. Не каждый день такое увидишь. В Харькове прямо праздник с начала Евро-2012. Каждый день ходим на площадь – очень здорово.

А голландські вболівальники виражали свою любов до українців не лише на словах, а і у піснях. Під час великої ХОДи хором заспівали гімн України.

Такий спів став інтернаціональним об*єднанням двох яскравих народів. Голландці запевняють, що саме Перша столиця назавжди залишиться у їхніх серцях.

Пітер, голландський вболівальник:

-Це дуже весело і прекрасно. Тому що усі люди просто чудові. Усі нам посміхаюються. Фантастика! Ми вас любимо!

Джим та Йодіс ,голландські вболівальники:

-Це чудове шоу! У вас дуже позитивне місто. Тут прикольно! І дуже гаряче.

Тім ,голландський вболівальник:

-У Харкові люди найкращі. Харків – найкращий.

Олена Завгородня ,Євгеній Дроботов ,Харьковские Известия.