Юные спортсмены из Бабаев встретились с профессиональными боксерами

27.04.2018 15:26   -
Автор:
Селище Бабаї, що на Харківщині. Наразі тут мешкає близько 7 тисяч людей. У населеному пункті є будинок культури, де діє багато гуртків, куди залюбки ходять місцеві дітлахи. Для популяризації спорту та для того, аби зацікавити молодь саме боксом – у Бабаях влаштували матчеву зустіч іменитих спортсменів з трьох країн: Індонезії, Марокко та України. Такий майстер-клас міжнародного рівня у Бабаях проходив вперше. На показові змагання з"їхалася молодь з усіх навколишніх населених пунктів. Від побачених поєдинків малеча була у захваті. 
 
Андрій Котельник боксер, срібний призер XXVII Олімпійських ігор 
 
Іменно в таких маленьких містечках і народжуються майбутні чемпіони. А якшо ще проводять такі міжнародні турніри – в наші часи це було практично нереально. Люди, які небайдужі до боксу, допомагають, розвивають, організовують для того молодого покоління такі турніри. Це міні-чемпіонат Європи для тих маленьких дітей.   
 
Наразі секції з боксу у селищі Бабаї немає, але завдяки наполегливості та небайдужості організатора спортивного клубу "Карат", боксера у мунулому, Віталія Захарова вже у травні дітлахи з Бабаїв отримають новісіньку боксерську залу, де їх абсолютно безкоштовно будуть вчити професійні тренери. 
 
Віталій Захаров організатор спортивного клубу "Карат 777" 
 
У нас уже работает два зала спортивных по боксу и планируем в ближайшее время открыть такой же зал здесь – в этом поселке Бабаи. Все тренировки у нас для детей проходят бесплатно абсолютно, поэтому у кого есть возможность, у кого нет возможности – все должны заниматься спортом и тренироваться. 
 
Популяризація здорового способу життя та спорту – один з основних напрямків, якому приділяє увагу депутат Харківської обласної ради Валерія Мураєва. Депутат завітала на спортивне свято не з порожніми руками: приготувала для глядачів частування і вручила подяки організаторам.
 
Валерія Мураєва депутат Харківської обласної ради
 
Прежде, чем в честь спортсмена зазвучит гимн страны – ему приходится немало потрудиться. Как показывает практика, трудятся они не на столичных стадионах, а в таких небольших населенных пунктах, в небольших залах, где благодаря настойчивости и самоотверженности тренеров, благодаря серьезной работе спортсменов – они показывают те результаты, после которых они попадают в сборные, уходят на международный уровень и защищают нашу страну на международной арене. Конечно же, очень хочется сделать все, для того, чтобы в небольших населенных пунктах, в районах, в области,  у детей была возможность проявить себя, чтобы у них была возможность познакомиться с правильным красивым видом спорта, увидеть воочию легенд и выбрать для себя правильные ориентиры. Дорогие, не сидите на диванах, оторвитесь от своих гаджетов – приходите заниматься спортом, спорт – это круто!  
 
Показові змагання так сподобалися місцевим юнакам, що багато охочих вже попередньо записалися на секцію. Тож можна вважати, що інтернаціональний боксерський майстер-клас був яскравим прологом до початку нового спортивного життя для спортивної молоді Бабаїв.