Юлия Светличная встретилась с Послом Австралии в Украине.

18.04.2018 14:28   -
Автор:
Юлія Світлична зустрілася з Послом Австралії в Україні. Під час зустрічі губернатор Харківщини та Меліса О’Рурк обговорили результати двосторонніх відносин і намітили плани щодо подальшої співпраці. Юлія Світлична окреслила соціально-економічну і суспільно-політичну ситуацію у регіоні, відзначивши значний потенціал області у багатьох сферах.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Найкращим результатом є запровадження та відкриття нових виробництв на території Харківської області. Підписання реальних договорів та контрактів щодо співпраці з харківськими підприємствами. Також є такі гарні та позитивні зрушення у розвитку спортивної інфраструктури і розвитку спорту взагалі. Маємо гарний імідж щодо безпекового регіону та можливості проведення такого високого рівня заходів на території Харкіської області. Це нам дає змогу пожвавити економіку та надати можливість побачити іноземним партнерам, що Харківська область стабільна. Їй можна довіряти, а відтого і мати з нею справу. 
 
В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні відзначила, що Харківщина є пріоритетним регіоном, тож висловила впевненість у подальшому розвитку співпраці з Харківською областю.
 
Меліса О’Рурк Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні
 
На Харківщині проходить низка важливих подій і цікавих заходів. Окрім того, мені було цікаво приїхати до вашої області, тому що ви єдиний в Україні губернатор-жінка. Для мене дуже важливо, що на місцевому рівні жінки мають можливість підніматися по кар’єрних сходах. Відносини з вашим регіоном почалися завдяки не дуже приємній події – авіакатастрофі у 2014 році. Але ця трагедія стала гарною основою для розвитку подальшої співпраці. Ми вдячні вам за допомогу, яка була надана нашій та іншим країнам 
 
Меліса О’Рурк також відзначила співпрацю у культурній сфері. Зокрема, за її словами, було проведено декілька спільних заходів. Мова йде про приїзд одного з австралійських диригентів, який зіграв у Харкові з молодіжним оркестром. Також до регіону була привезена мистецтвознавська виставка. Ще одна – експозиція масок – харків’янам буде представлена незабаром.