Як перевірити себе у списках виборців онлайн чи без комп’ютера. Інструкція

09.09.2020 13:10   -
Автор:
Місцеві вибори українців очікують вже 25 жовтня. Це у разі, якщо їх не відтермінують чи не скасують. І саме час дізнатися чи є ваші дані у реєстрі виборців. Ми спробуємо розповісти як саме це можна зробити.
 
У разі, якщо виборець нещодавно змінив прізвище, ім’я чи по-батькові або реєстрацію місця проживання, досяг повноліття чи голосує вперше. У такому разі варто приділити даній процедурі особливу увагу. Найпростіший спосіб перевірити себе у реєстрі – онлайн.
 
інструкція 
 
Потрібно зайти на сайт державного реєстр і зареєструватися у сервісі "особистий кабінет виборця". Далі орієнтовано протягом однієї доби можна отримати дані щодо свого внесення до реєстру на свою електронну адресу. Також виборцю прийдуть номер виборчої дільниці та її розташування
 
Важливо пам’ятати, кількість онлайн запитів обмежена – не більше одного запиту протягом доби. Після того, як виборець переконався у наявності себе у списках, потрібно перевірити точність вказаних даних.
 
інструкція 
 
• прізвище, ім’я, по батькові;
 
• дата народження;
 
• зареєстроване місце проживання;
 
• відсутність чи наявність відмітки про постійну нездатність самостійно пересуватися.
 
Готово. Залишилось прийти у день виборів на свою дільницю з паспортом. Однак є і інший варіант перевірки. У Режимі оффлайн: звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за вашим зареєстрованим місцем проживання. Ще варіант перевірки через Іменне запрошення, яке всі отримають перед голосуванням. Воно має бути доставлено представниками дільничної виборчої комісії не пізніше як за 10 днів до дня голосування.
 
інструкція 
 
Список виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої ви належите за зареєстрованим місцем проживання. Ви можете ознайомитися з попереднім списком виборців наступного дня після дня його отримання дільничною виборчою комісією. Такий список передається комісії не пізніше як за 13 днів до дня голосування.
 
Якщо виборець знаходиться за кордоном алгоритм такий – особисто подати письмовий запит щодо змісту персональних даних у реєстрі до закордонної дипломатичної установи України за місцем проживання чи перебування. З собою необхідно мати паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України. У разі, якщо виборця не внесли до списку або дані вказано неправильно дії наступні:
 
інструкція
 
Не пізніше як за 5 днів до дня голосування особисто подати заяву з доданими до неї документами чи їх копіями, які підтверджують зазначені в ній відомості до відділу ведення Державного реєстру виборців або дільничної виборчої комісії.
 
Заяву про внесення змін у реєстр можна подати онлайн. Для цього виборцю знадобиться електронний підпис. Заява повинна містити електронну адресу, на яку буде надіслано повідомлення про результати розгляду. 
 
інструкція 
 
Якщо ви перебуваєте за кордоном і вас не внесли до реєстру чи припустили помилки, потрібно особисто звернутися до закордонної дипломатичної установи України за місцем проживання чи перебування із заявою. Форму заяви можна знайти на офіційному сайті Державного реєстра виборців.