Як у Харкові організована меддопомога в умовах повного знеструмлення міста (відео)

25.03.2024 20:42   -

Одна з найбільших багатопрофільних лікарень Харкова. Боротьба за життя пацієнтів тут ведеться 24/7, без вихідних і не припиняється  ні на хвилину. Навіть в умовах повного блекауту, коли ворог прагне паралізувати Харків, знестумивши його ракетними атаками по енергетичній інфраструктурі.

СЕРГІЙ ВИШЕЛЕСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ДИРЕКТОР ІЗ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОЇ РОБОТИ КНП «МКЛШНМД ІМ.О.МЕЩАНІНОВА» ХМР
Лікарня працювала і працює в штатному режимі. Як тільки вимкнулось світло, лікарня переключилась на роботу генераторів. Всі наші реанімаційні відділення, а також приймальне відділення і всі інші відділення, все що необхідно,- працювало. Лікарня не зупиняла свою роботу ні на хвилину. Лікарня розрахована на 900 ліжок. Розгорнуто 25 операційних і у нас 54 реанімаційні ліжка. Якщо вимикається світло, включається генератор. Бо це апаратура, бо це пацієнти, які знаходяться на апаратах ШВЛ, якщо вимикається світло, у нас все відбувається автоматично.

Для безперебійної роботи медзаклад має в арсеналі декілька одиниць альтернативних джерел енергії. Один з найбільших забезпечує електроенергією головний корпус. Ще два: опікове відділення та морг.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

СВІТЛАНА ЖИБЕР ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ТЕХНІЧНИХ ПИТАНЬ КНП «МКЛШНМД ІМ. О. МЕЩАНІНОВА» ХМР
На випадок форсмажорних ситуацій у нас є 3 дизельних генератори. Найбільший і найпотужніший у мене за спиною, ви його бачите. І ще є ще 2 дизельних генератори, які забезпечують 2-й корпус та паталогоанатомічне відділення. Всі вони в автоматичному режимі підключають напругу, як тільки в міських мережах пропадає електрична енергія. Тому, ми жодного разу не зупиняли лікарня. У нас все, що потрібно працює: операційні, реанімаційні відділення, палати, ліфти. Все обладнання. І томограф магніто-резонансний і томограф комп’ютерний, все працює. Тому, ось так, ми готові до блекаутів.

2022-й був роком хороших уроків для прифронтового Харкова. Тому, аби медична сфера не зупиняла свою роботу, під час знеструмлення міста всі медустанови переходять на альтернативні джерела енергії. У випадку зникнення світла у місті чи якомусь з районів, потрібно менше хвилини, аби лікарня, поліклініка чи пологовий, перейшли на роботу за допомогою генераторів. Левову частку обладнання передали Харкову міжнародні партнери. Тому, якби ворог не намагався, паралізувати Харків не вдасться.

ІГОР КУЛИК В.О. ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХМР
Незважаючи на складнощі в енергетиці, всі лікувальні заклади охорони здоров’я ХМР працюють в штатному режимі. Всім нашим пацієнтам надається кваліфікована своєчасна медична допомога. Чи то консультація сімейного лікаря, чи то пологи, чи оперативні втручання. Всі наші лікарні і поліклініки підключені до генераторів, у нас є запас палива. На сьогоднішній день у нас 62 некомерційних комунальних підприємства (НКП), всі вони 100% забезпечені генераторами. Наші медзаклади отримали допомогу від наших європейських та міжнародних партнерів. Тому на сьогоднішній день ми забезпечені на 100%.

ОСТАННІ НОВИНИ