Храм святого Владимира

14.08.2012 11:53   -
Автор:

 

З золотими банями та величезною дзвіницею. П`ятдесяти шестиметровий храм на Салтівці почали зводити дванадцять років тому. Тоді, до початку будівництва, місце освятили митрополит Нікодим та Блаженніший Володимир Київський, згадує настоятель храму Анатолій Булгаков.

Анатолій Булгаков, настоятель Храму Святого князя Володимира:

– Я пришел сюда в 2000 году и начал заниматься стройкой. Первое время для того, чтобы пошло строительство, я решил, что надо служить здесь, на этом месте надо служить божественную литургию, чтобы причащались люди для спасения рода человеческого.

Будували храм всім миром. Допомогали прихожани та згодом знайшлися і меценати. Результат – церкву Святого Володимира вже збудували повністю. Вона складається з двох частин: нижньої, що вміщує понад дві тисячі прихожан, та верхньої, розрахованої на стільки ж осіб. Особливістю інтер`єру верхнього храму є вівтар.

Анатолій Булгаков ,настоятель Храму Святого князя Володимира:

– Высота его 13 метров, шесть рядов икон, иконы – сейчас пока стоят – первый ряд, но будем со временем ставить иконы на всех шести рядах.

Та ікони поставлять не лише на вівтарі, а й в усіх куточках храму. А от стіни та стелю церкви, каже настоятель, будуть розписувати лише після того, як уся будівля пройде усадку. Не менш важливі і балкони. Що призначені для розміщення церковного хору.

Раїса Якубович, прихожанка:

– Мне здесь нравится духовное, вот, знаете, есть дух, есть церковь, а есть дух в церкви, вот мне это нравится.

Афіна Акритова ,прихожанка:

– Этот храм, вы знаете, такой благодатный, и благодаря батюшке Анатолию такую благодать получаешь. Тут все называют храмы батюшку нашего народным, вот такой народный батюшка, поэтому мы сюда не просто приходим, мы бежим сюда.

Світлана Марченко, староста храму:

– Когда причащают деток, так батюшка устает чашу держать ск у нас дети рождаются, растут, у нас школьников много, то есть дети ровесники нашего храма многие.

Та це не єдина церква у Харкові, що незабаром має відчинити двері прихожанам. До кінця місяця у Першій столиці освятять відразу кілька храмів. Двадцять четвертого серпня відкриють нижню частину храму Святої Тамари в П`ятихатках та освятять церкву Святого Віктора, що на Салтівському шосе.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов. «Харьковские Известия»