Харьков замер

24.03.2020 12:30   -
Автор:
Одна з головних умов дотримання режиму карантину – роз'єднання людей. Центр Харкова. Як бачимо, у міському парку не багатолюдно: декілька перехожих і поодинокі відпочиваючі.
 
Олег та Вікторія Кіхтьови харків’яни
 
Більшість часу проводимо вдома. Нікуди не виходимо. Так як торговий центр закритий, можливості працювати немає, працюємо з дому. У нас маленький синочок. Намагаємось хоча б часок в день вийти, прогулятись де поменше людей. – Но более осторожно, не ходим в более людные места, держим дистанцию. – А так декретная жизнь обячная. – Если на рынок или в супермаркет – одеваю масочку. -  Да. У меня муж теперь ходит. – Найшов со степенью захисту від вірусів – ffp3.
 
Олена Костроміна  харків’янка
 
Практически не выходим. Потому что сказали не приходить, ну, не выходить. Стараемся. Там, где люди, вообще не ходим. То есть, прошли вот так и назад, на самокатах.
 
Сева Костромін харків’янин
 
Мы на BMX раньше катались, пока у меня подшипники не полетели. А сейчас мы уже не катаемся, потому что негде. Всё позакрывали. Негде кататься. Я даже не знаю, где. Вот просто выхожу сам катаюсь, гуляю.
 
Ізабела Костроміна харків’янка
 
Нельзя пока выходить на улицу.
 
Що таке карантин і як його дотримуватись, сьогодні відомо навіть дітям. Вимушені канікули в умовах тотальних обмежень, накладають відбиток на повсякденний хід життя. 
 
Сонячний весняний день. Саме час для активного відпочинку і сімейних прогулянок. Але порожніми стоять усі дитячі майданчики.
 
Після сумної статистики інших країн, в яких з кожнем днем зростає кількість хворих на коронавірус, харків'яни, схоже стали сумлінніше дотримуватись правил безпеки. Подихати свіжим повітрям, говорять, можна і безпосередньо біля свого будинку, уникаючи далеких подорожей.(00089) Практично спорожніли і вулиці Харкова. Працюють лише продовольчі торгові точки. Магазині, салони краси, ресторани, розважальні центри  та інші об`єкти інфраструктури припинили діяльність мінімум до 3 квітня.  
 
Олександр і Олена харків’яни
 
На нас, в принципе, это не сильно влияет. Месяц-полтора можно и без них обойтись.
 
Тим часом епідеміологи в котре закликають мінімізувати особисті спілкування; дотримуватись відстані між людьми не менше метра; дезінфікувати руки, мобільні телефони; не торкатися обличчя; перебуваючи у місцях спупчення, одягати захисну маску. Виконання цих простих правил, впевнені фахівці, допоможє запобігти розповсюдженню коронавірусу.