Харьков в лидерах по количеству абитуриентов, которые сдали экзамены ВНО на 200 баллов

22.06.2018 14:18   -
Автор:
Харків – науковий центр України. І саме це звання доводить молоде покоління, яке цього року проходило ЗНО. Роман Сарапін – один з тих чотирьох випускників, що отримав по 200 балів по двох предметах. Сором"язливо, перед камерами, Роман каже, не ставив перед собою за мету скласти іспит на найвищий бал.
 
Роман Сарапін випускник ліцею №27
 
Я вообще не очень думал о том, не зацикливался на самом ВНО, поскольку у меня сначала была подготовка к отбору на международную олимпиаду, затем подготовка к самой международной олимпиаде. поэтому я не очень думал, я просто понимал, что я довольно-таки хорошо сдам ВНО, а там на 200 или чуть меньше, это меня не особо волновало. 
 
Не хвилювало, бо каже, що тієї бази знань, яку дають в навчальному закладі достатньо, аби на високому рівні складати іспити. Освітяни ж підкреслюють, що такі результати вдається досягати завдяки спільній роботі.
 
Юлія Єременко директор фізико-математичного ліцею №27
 
Это, конечно, и дети, это поддержка родителей, это педагогический коллектив, материальная база, система работы, система сотрудничества с ВУЗами. Плюс система работы и подготовки в городе ко всем интеллектуальным турнирам, материальная поддержка учителей, которые этим занимаются. Учителя получают доплату от Департамента образования Харьковского городского совета за подготовку победителей ученических олимпиад. 
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти
 
Такої кількості 200-бальників по Харківській області я не пам'ятаю за останні роки. Ми маємо 31 оцінку в 200 балів. Це серед областей України перше місце. А якщо враховувати місто Київ – то друге, тому що більше, ніж у нас, тільки у Києві. Всі інші області вони відстають. Це результат фантастично високий, це по-перше, а по-друге, весь цей результат дало місто Харків.