Харьков сотрудничает с Японией в сфере раздельного сбора мусора

02.03.2018 15:36   -
Автор:
На зустрічі з представниками Японського міжнародного агентства "JICA" обговорили екологічну ситуацію у Харкові. Зокрема, йшлося про переробку сміття.  За словами першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, у місті вже визначений спосіб переробки твердих побутових відходів, і його не змінити. Зараз ведуться роботи з будівництва першого в Україні комплексу з переробки відходів. Але при цьому залишається завдання – впровадити в місті роздільний збір сміття.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Мы идем полностью в графике по строительству нового полигона, по строительству нового мусороперерабатывающего комплекса, где будет осуществляться и сортировка мусора и переработка мусора и добыча полигонного газа и переработка этого полигонного газа в электроэнергию. Мною было предложено направление раздельного сбора, раздельного сбора мусора именно для школ города Харькова. Почему для школ города Харькова, потому что мы должны менять ментальность людей, менять ментальность именно по осуществлению раздельного сбора, конечно, хотелось бы начать с детей.
 
Японське агентство проводить дослідження з переробки твердих побутових продуктів у трьох містах України – Києві, Харкові та Дніпрі. Зі свого боку пропонують фінансову або технічну підтримку. Вона надається за трьома основними напрямками – економічний розвиток, поліпшення екологічної ситуації та процеси розвитку країни. Як запевняють представники агентства  – це може бути допомога в наданні обладнання, експертів та  проведенні тренінгів.
 
Кавано Такаакі постійний представник офісу Японського агентства міжнародного співробітництва «JICA»
 
Основываясь на этих исследованиях, мы сможем более детально понять, какая будет техническая помощь Украине в направлении обращения с твердыми бытовыми отходами и другой технической помощью, которая будет предоставлена Украине.
 
Вивчення екологічної ситуації проводитимуть до серпня. Після чого будуть визначені пріоритетні напрямки роботи та подальшої допомоги Україні з боку уряду Японії.