Харьков с рабочим визитом посетил Давид Сакварелидзе

04.08.2015 20:26   -
Автор:

Будівля обласної прокуратури на Богдана Хмельницького. Тут приймають документи та заяви від бажаючих працювати в реформованому відомстві. Майже 600 чоловік в Харкові вже виявили таке бажання. В області трохи більше 3 сотень. Хоче в нову прокуратуру і співробітник теперешньої районної Ксенія Альохіна. Підкреслює, щоб викорінити злочинність. Проте за гідну зарплатню.

Ксенія Альохіна прокурор

Хотелось бы 10 минимальных, потом 12 минимальных. – Т.е. вам достаточно 10 тысяч гривен, чтобы вы работали день и ночь? – Я думаю, да. Если это так будет, понимаете? – А если вы пройдете, а будет 3 тысячи гривен? – Значит, будет 3 тысячи гривен.

Реалістичніше на реформу органів прокуратури дивляться більш досвідчені юристи. Серед них і Віталій Завгородній. Чоловік каже, працювати у відомстві погодився б мінімум тисячі за 2 доларів. Зважаючи на те, що така зарплата – лише нездійснена мрія, чоловік документи подає виключно з однією метою – проконтролювати об"єктивність відбору.

Віталій Завгородній юрист

Было бы странным для любого нормального человека устраиваться на работу, не зная, сколько тебе будут платить. Ведь правда? И работать на ответственной должности и возлагать на себя большую ответственность за маленькие деньги это тоже необъективно и неправильно. Я считаю, что если мы реформирует сегодня прокуратуру, то любой прокурор, любой кандидат должен понимать, за что он идет туда работать, для того, чтобы не было коррупционной составляющей. Даже если пройду этот конкурсный отбор, я не буду работать в прокуратуре.

Скільки ж саме будуть заробляти нові прокурори, відповіді не дає навіть заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе. Єдине, про що розказав під час свого робочого візиту в Харків – нових прокурорів буде всього 10 тисяч на всю країну. Це більше ніж двічі менше, ніж було. І цієї кількості, каже, буде достатньо для боротьби зі злочинністю в країні.

Давид Сакварелідзе заступник генерального прокурора України

Меня часто спрашивают, какие будут зарплаты, какие будут рабочие условия. Конечно, это очень важно, и мы делаем все возможное, чтобы зарплаты были адекватные для наших работников. Но очень важный компонент – это стремление к изменению, стремление к строительству новой Украины.

Прийом документів на посади нових прокурорів триватиме до 10 серпня. Далі на кандитадів чекає низка іспитів.