Активисты о вчерашних событиях на Скрипника

04.08.2015 20:25   -
Автор:

"Громадська варта" на чолі зі своєм лідером Валентином Бистриченком сьогоні розгортає прапори біля обласної прокуратури. Вимагають, щоб заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе взяв на особистий контроль вчорашній інцидент на Скрипника. Коли проукраїнські активісти в балаклавах розгромили офіс "Опозиційного блоку". При тому свою причетність до подій "головні патріоти" спростовують.

Валентин Бистриченко лідер руху "Громадська варта"

Перед вами обличчя "Громадської варти" Харків. Я представляю інтереси якоїсь кількості людей. Де були ті люди, які були зі зброєю?

Валентин Бистриченко лідер руху "Громадська варта"

Ніколи не було такого, щоб люди, які стоять за Україну, вони перші йшли в атаку. Ми тільки захищаємо своє. Конституйційни лад України, життя. Єдина зброя, яка у нас є – відкритість.

Не змогли активісти аргументовано пояснити і на власній прес-конференції, чому саме вплуталися у бійку.

Дмитро Олейник активіст

Эти люди охраняли митинг, который якобы за регистрацию партии "Оппозиционного блока" в Харькове и Харьковской области на выборы в октябре. Позиция была такая – проследить за ними. Посмотреть, что они будут делать. Ребята пошли за ними. Там было человек 20 милиционеров, которые сопровождали их.

Однак просто прослідкувати не вийшло.

Дмитро Олейник активіст

Ребята не сдержались, увидев знакомые лица начали за ними гнаться. В итоге они забежали в офис "Оппозиционного блока".

Валентин Бистриченко лідер руху "Громадська варта"

Позиция такая – мы в Харькове ни перед кем оправдываться не будем. Это наш город. Мы за него несем ответственность. Все. Вопрос закрыт. Кому-то что-то не нравится? Чемодан, вокзал, Россия. Все!

Серго начальник штабу 15-го резервного батальйону ДУК "Правий сектор"

Я надеюсь, что после сегодняшних событий харьковчане поддержат нас.