Харків’яни все ближче до євростандартів та порядку

28.02.2013 18:31   -
Автор:

Нові автостанції будуть схожі на ту, що вже працює на Холодній Горі. Зручні і безпечні місця очікування, відсутність стихійних стоянок автотранспорту та несанкціонованої торгівлі. Зараз тут довжелезні  черги, нескінчене чекання та тиснява, але згодом  все зміниться.  

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Могу вам сказать, что мы начинаем в этом году строительство терминалов на «Пролетарской». Пришло время. В этом году мы начнем строительство терминала на «Героев Труда»,Академика Павлова – там, где рынок «Европа», «Солли Плюс». Вы видите, что там уже ведутся работы по сносу тех строений, которые мешают строительству этого терминала.

Кілька років тому, і поблизу станції метро Холодна Гора існували проблеми схожі з тими, що є на Героїв Труда та Пролетарскій. Але їх вдалося вирішити. Крити зупинки та зручні місця для відпочинку, касові пункти та систему віддаленої диспетчеризації, чітке дотримання графіку руху та безпека для пасажирів. Весь світ працює саме за такими стандартами – зведення міської транспортної мережі у єдину схему. І пересадка з одного транспорту на інший стає максимально комфортною. Термінал на Холодній Горі виправдав покладені на нього надії. Мета забезпечення комфортних умов для очікування та пересування пасажирів досягнута. Згодом і на двух нових терміналах буде так само впевнені харків'яни, тож з нетерпінням чекають на їх будівництво.  

Ольга Пономаренко місцева мешканка

-Если их установят, то не будет постоянных давок. И не понятно: успеешь ли, купишь ли ты себе билет. Если все это сделают, то сделают на качественном уровне. Мы будем приближаться к какому то порядку, нормальной жизни и дисциплинированности.

Перехожі, торгівці та черги на транспорт все змішалось і заважає один одному. Таке безладдя, говорять мешканці, просто нестерпно. Навіть розібратися, де яка зупинка розібратися важко. Особливо тяжко доводиться людям літнього віку та батькам із дітьми.

Надія Горбачова місцева мешканка

-Более лучше транспорт подаваться будет. Остановка, если нужно подождать с ребенком, или старым женщинам, дедушкам присесть. Поэтому, будет лучше, наверное.

Марія Тихонівна місцева мешканка

-Дело в том, что и дождь, и слякоть, и нету над головою ничего. Конечно, хотелось бы. И вот, летом, жара такая, некуда не спрятаться, ничего. Дерево все облепят и стоят, от жары прячутся.

Окрім будівництва двох терміналів, зміни торкнуться і автостанції поблизу Центрального ринку. Її перенесуть у більш зручне місце, ближче до метро. Реконструкція станції також запланована на цей рік.

Оксана Кононова