Харків та область 7 липня. Обстріли, пожежі, жертви, бої – інформація за добу (відео)

07.07.2022 14:00   -
Харків та область 7 липня: Обстріли, пожежі, жертви – інформація за добу (відео)

Ворог не полишає Харків у спокої. Близько першої години ночі одразу дві ракети вдарили поруч зі школою-інтернатом для дітей з вадами зору в Немишлянському районі. Вибуховими хвилями пошкоджена будівля школи, утворилися дві воронки. Також зазнали ушкоджень будинки громадян та нежитлові будівлі, розташовані неподалік. Детальніше дивіться у сюжеті «Харьковских известий».

Цієї доби російські війська жорстоко обстріляли Чугуївський, Ізюмський, Харківський та Богодухівський райони.

“Через обстріли на Харківщині зруйновані будинки людей, господарчі споруди, горять лісосмуги, поля з урожаєм аграріїв, знищуються запаси сіна. В с. Калинове Золочівської ОТГ окупанти зруйнували ферму з вирощування равликів, сталася масштабна пожежа, яку ліквідували рятувальники”, – розповіли у ХОВА

Загалом, за інформацією держслужби з надзвичайних ситуацій, сім масштабних пожеж на Харківщині сталися цієї доби внаслідок обстрілів.

“Горіли торговельна будівля та бензоколонки на АЗС, виробнича будівля, господарчі споруди, сінник гараж, а також хвойна підстилка, суха трава та пшениця”, – коментують ГУ ДСНС у Харківській області.

Протягом минулої доби 2 цивільних загинули – у Харкові та Харківському районі, 1 чоловіка госпіталізували з Дергачівської громади, повідомляють у військовій ададміністрації. Щодо лінії зіткнення, то там тривають активні бойові дії.

“На Харківському напрямку ворог на окремих ділянках фронту намагається вести штурмові дії. Наші захисники дають ворогу відсіч та тримають свої позиції. Неподалік Шестакового ворог дистанційно замінував автомобільні шляхи. Окупанти вели обстріл населених пунктів Слатине, Мала Данилівка, Руські Тишки, Веселе, Кутузівка, Пришиб та Гусарівка”, – розповідають у ХОВА.

В районі Ізюма противник намагається також вести штурмові дії. Обстріляв райони населених пунктів Курулька та Чепіль.

Яна Біляєва Стас Дейнеко