Харків 20 червня: ситуація у місті та регіоні (відео)

20.06.2022 14:05   -

117 доба війни. Ворог продовжує знищувати інфраструктуру Харкова. Холодногірський район, околиці міста цієї доби постраждали найбільше. Людських жертв на щастя немає. Під обстрілом і область:

У м. Люботин ворог завдав ракетного удару по закладу освіти. Попередньо, постраждалих немає. В Богодухівському районі обстріляне с. Баранівка, пошкоджено приватний будинок. Обстрілів зазнала Мала Данилівка. 

  У Балаклії двоє людей поранені, в селі Іванівка Ізюмського району – троє, в тому числі діти 13 та 14 років. Обстрілів зазнав Чугуїв – один постраждалий. У Первомайському Лозівського району поранена дитина тринадцяти років. У Шевченковому Куп’янського району також – один постраждалий.

Як інформують рятувальники, через обстріли на Харківщині цієї доби  сталися дві великі пожежі . Одна з них – в Ізюмському районі. 

Ще одну пожежу, пов’язану з військовими діями, загасили у селі Баранівка Золочівської ОТГ. Там горіла господарча споруда та сінник на  20 кв.м.

Гинуть мирні люди на Харківщині і через ворожі міни.

У селі Циркуни Харківського району місцевий мешканець підірвався на російській міні. Госпіталізований з пораненнями. 

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 35 ворожих боєприпасів. Рятувальники вкотре закликають людей бути обачними.

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційного удару та здійснив артилерійський обстріл в районах населених пунктів Тимофіївка та Морозова Долина.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на недопущенні просування Сил оборони до Державного кордону України. Противник інтенсивно обстрілював з артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Малі Проходи, Дементіївка, Петрівка, Верхній Салтів, Рубіжне та околиці міста Харкова.

Ворог не полишає планів щодо атаки Харкова, зазначають у військовій адміністрації, але ЗСУ готові до будь-якого сценарію з боку окупантів.