Гройсман заявил, что до конца 2020 года Украина сможет сама себя обеспечить природным газом

28.09.2017 14:26   -
Автор:
Харківський "Турбоатом". Сюди з візитом прибув голова Уряду Володимир Гройсман. Спочатку разом з представниками Кабміну, керівництвом області та підприємств з усієї України оглянули завод. Далі Прем'єр провів всеукраїнську нараду по стратегічним напрямкам розвитку машинобудування в Україні. В рамках наради представники "Турбоатому" уклали контрактів на суму п'ять з половиною мільярдів гривень. Згідно з домовленостями, підприємство постачатиме обладнаня для атомних електростанцій.
 
Володимир Гройсман Прем'єр-міністр України  
 
Таких проектів має ставати більше. Ми передбачаємо зростання національної економіки на 3% в наступному році, що це означає. Це означає, що Україна має виробити продукції на 400 млрд більше, ніж цього року. Це означає, що мають бути створені нові десятки робочих місць і збережені існуючі підприємства, які можуть виробляти українську продукцію. Експорт українських товарів зростає, це означає, що ми виходимо на нові ринки.
 
Завдяки цим контрактам, відзначила губернатор Юлія Світлична, "Турбоатом" завантажать роботою на кілька років вперед. Взагалі, цього року промисловість регіону зросла на вісім відсотків. Це дозволило створити додатково дві тсиячі робочих місць. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Пам'ятаю, як нас лякали, що без північного сусіда економіка Харківщини рухне, наступе економічний колапс. Ні, так не буде. Економіка вистояла і ми показуємо розвиток. На сьогодні при підтримці Президента України відновили роботу промислових гігантів таких, як завод імені Малишева і ХТЗ. І, до речі, Харківщина – це один з небагатьох промисло-розвинутих регіонів, який показує сталий розвиток.
 
Саме Харківщина, за словами представників Уряду, нині відіграє важливу роль у зростанні промисловості. Володимир Гройсман подякував місцевим машинобудівникам за внесок в енергонезалежність, а ще озвучив, що до кінця дві тисячі двадцятого року Україна зможе сама себе забезпечувати газом.