Герой Советского Союза Михаил Карпеев принимает поздравления ко Дню Победы

05.05.2017 13:41   -
Автор:
Його називають людиною-легендою. Він визволяв Харків від нацистських загарбників. Все це про Героя Радянського союзу Михайла Полікарповича Карпєєва. В переддень 72 річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 94 річний ветеран приймає вітання. 
 
Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики 
 
Мы всячески поддерживаем Михаила Поликарповича и постоянно поздравляем его традиционно с праздниками. Он нам всегда рассказывает о своём подвиге и о тех днях войны. Он очень много помнит о тех днях войны, которые провёл, более 900 дней. Поэтому это та легенда живая, эти традиции, которые надо чтить, не надо забывать. Мы очень гордимся таким человеком. 
 
Михайло Карпєєв був штурманом 75-го гвардійського штурмового авіаполку гвардії. Лейтенант Карпєєв в ході війни здійснив 310 бойових вильотів, знищив 25 танків, 27 гармат, 40 автомобілів з військовим вантажем, 60 залізничних вагонів, сотні нацистів. Звання Героя Радянського Союзу йому було присвоєне 29 червня 1945 року за проведені 100 успішних вильотів на літаках ІЛ-2 зі знищенням ворожої техніки та живої сили противника, 100 бойових вильотів на розвідку, 110 бойових вильотів для зв'язку з партизанами і за проявлені при цьому мужність, відвагу та героїзм. 
 
Михайло Карпєєв Герой Радянського Союзу
 
В преддверии праздника хочется пожелать всем всего самого хорошего. Город очень у нас хороший и отношение людей хорошее. Хочу пожелать всем всего хорошего, успехов. Геннадию Адольфовичу большое спасибо, он хорошо к нам относится. Сделал нас почётными гражданами города Харькова. 
 
Навіть у свої 94 роки Михайло Карпєєв незважаючи на свій поважний вік та проблеми зі здоров'ям веде активний спосіб життя. В переддень свята весь колектив "Харьковских известий" приєднується до привітань Михайла Полікарповича та, впершу чергу, бажає міцного здоров'я та дякує за його славетний подвиг.