Геннадий Кернес встретился с представителями миcсии ОБСЕ

29.01.2020 13:46   -
Автор:
Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся із представниками місії ОБСЄ, які наразі перебувають із візитом у Першій Столиці.  Перше, що цікавить гостей міста – це питання безпеки. 
 
Антьє Граве заступник Голови Місії ОБСЄ в Україні 
 
Було б дуже цікаво і важливо почути від вас яким чином конфлікт на Сході України впливає на соціально-політичну ситуацію в місті Харкові. А також яким чином це впливає на бізнес-клімат, на інвестиції в місто Харків і на ситуацію з внутрішньо переміщеними особами, багато з яких якраз зареєстровані в місті Харкові.
 
У свою чергу Геннадій Кернес зауважив, що не дивлячись на те, що кордони Харкова знаходяться достатньо близько до меж, де наразі відбуваються воєнні дії, ситуація у місті стабільна і це ніяк не відображається на життєдіяльності міста з точки зору безпеки, адже у Першій Столиці продовжують свою роботу відповідні служби. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
То, что касается экономической и социальной атмосферы, то у нас все нормально. Мы работаем и переселенцам, перемещенным лицам, помогаем. Мы приняли программу о доступности жилья, что они могут получать у нас беспроцентные кредиты и покупать себе жилье. Мы такую программу приняли в Харькове. Пока больше ее нигде не принимали.
 
Крім того, Геннадій Кернес зазначив, що внутрішньо переміщені особи, які проживають у Харкові, також братимуть активну участь у волевиявленні на найближчих виборах міського голови. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Вы знаете, что по последней редакции закона о выборах перемещенным лицам будет дано право голосования и они так же примут участие в голосовании на местных выборах, так же будут полноценными участниками избирательного процесса.