Геннадий Кернес: на президентских выборах в Харькове ожидается 65% явка избирателей

15.03.2019 15:33   -
Автор:
До Харкова почали прибувати міжнародні спостерігачі, які слідкуватимуть за процесом виборів майбутнього Президента України. Так представники Місії Спостереження КАНАДЕМ, які планують тут пробути до квітня, зустрілися з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом. На зустрічі з мером цікавляться як зараз у Харкові проходить агітація і чи готове місто до виборів. На що Геннадій Кернес зазначив, муніципалітет виконує всі вимоги, що передбачені законодавством.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Все участки готовы. Все комиссии сформированы. И я так понимаю, что подготовка к выборам еще две недели осталось. Все работает в штатном режиме. Мы обеспечиваем все комиссии телефонной связью, освещением. Чтобы все работало для выборов. Мы, как органы местного самоуправления, имеем свои полномочия и обязательства в это время подготовить то, что нам положено. Мы чувствуем, что люди ждут этих выборов для того, чтобы выбрать Президента Украины. 
 
Геннадій Кернес також додав, відповідаючи на запитання спостерігачів, що основні меседжі кандидатів у президенти сформульовані і вже не зміняться. Порушень агітації, щоб мали  резонанс, не виявлено, зазначив міський голова. За прогнозами Геннадія Кернеса, явка виборців на президентських виборах у Харкові може скласти близько 65 %.  
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Вы чувствуете, что это европейский город? Город молодежи, культурный, интеллектуальный город . Поэтому мы верим в то, что наши люди, наши горожане сделают правильный выбор.
 
У місії КАНАДЕМ зауважили, – їхні спостерігачі будуть стежити за всіма аспектами процесу президенських виборів, що мають відбутися 31 березня в Україні. Оцінюватимуть все на предмет дотримання міжнародних стандартів демократії та національного законодавтсва. 
 
Джейн Коварикова довгостроковий спостерігач КАНАДЕМ (Канада)
 
Ми дуже задоволені, що у нас відбулася ця зустріч з міським головою. Задоволені і тими відповідями, які ми отримали від мера. Ми зараз намагаємося зустрітися з найбільшою кількістю зацікавлених у прозорості виборчого процесу. Це і представники ЗМІ, представники партій, представники місцевих муніципалітетів. У нас є довгострокові предcтавники місії по Україні. Їх 50. А також прибуде ще команда короткострокових. У Харкові будуть стежити за всім передвиборчим і виборчим процесом близько 10 наших представників від Канади.