Фрунзенский район- один из лидеров по вывозу мусора

27.08.2012 18:34   -
Автор:

Вулиця Марії Раскової. Яр біля приватного сектору. Ще кілька років тому цим краєвидом не можна було намилуватися. Сьогодні ця територія перетворилася на справжній сміттєзбірник. Такою її зробили мешканці приватного сектору, які щодня викидають сюди мішки відходів.

Костянтин Кальницький, директор координаційного центру ТОВ "Харків-Екоресурс":

-Кроме того, здесь, когда идут дожди, все это стекает в ливневку и тянется по всему району ХТЗ через родники, через водоемы, это настолько ухудшает санитарную ситуацию  в районе, они не думают, что ихние дети могут заразиться всем чем угодно.

Ситуація зміниться лише тоді, говорить Костянтин Кальницький, коли несумлінні мешканці приватного сектору подбають таки про вивезення побутових відходів та укладуть для цього договори на подворовий вивіз сміття.

Ольга Маслій ,менеджер ТОВ "Харків-Екоресурс":

-Подворный вывоз мусора – это ежедневно с территории частного сектора проезжает по уличным комитетам проезжает две машины, они проезжают, люди выставляют мусор около дворов, по оплате, по норме, проезжает машина и забирает.

Надія Чуйкова, мешканка буд №35 вул. Гвардійської:

-Меня, например, лично очень устраивает, никаких претензий вот нет, они забирают всегда, вот последнее время даже не было такого дня, чтоб не забрали.

І таких жителів приватного сектору, які уклали договори на подворовий вивіз сміття у місті вже чимало, свідчать комунальники. Найбільш успішним в цьому плані є Фрунзенський район.

Костянтин Кальницький ,директор координаційного центру ТОВ "Харків-Екоресурс":

-На сегодняшний день практически около 50% от домовладений заключили договора.

Щодо розміру щомісячної оплати за вивіз сміття, для мешканців приватного сектору він становить дев`ять гривень з прописаної людини. На послугу також діють пільги: двадцять п`ять відсотків для дітей війни, п`ятдесят – для учасників бойових дій, також є пільги і для багатодітних родин. Роз`яснювальну роботу щодо оформлення договорів на вивезення сміття та своєчасної сплати за цю послугу комунальники проводять в усіх районах міста.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачев ,Харьковские Известия.