Фракция Оппозиционного блока окажет помощь Кривому Рогу, который пострадал от урагана

03.07.2019 14:15   -
Автор:
Представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ з десятків міст нададуть допомогу Кривому Рогу, який постраждав від страшної стихії. 2 липня в результаті різкого ураганного вітру з дощем тут були пошкоджені лінії електропередач, зруйновано дахи будинків, поламані дерева, повалені стовпи. Близько 100 тисяч сімей залишилися без газу і близько 50 тисяч – без електрики. Одна людина загинула. Ще двоє шпиталізовані з важкими травмами. Дізнавшись про масштаби стихійного лиха, народний депутат України Олександр Вілкул вночі оперативно прибув до Кривого Рогу і активно займається ліквідацією наслідків урагану. У 2012-2014 роках він очолював державну комісію з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тепер завдання нардепа – координувати роботу оперативного штабу, створеного за завданням мера.
 
Олександр Вілкул народний депутат України
 
Штаб координирует оказание помощи пострадавшим людям, восстановление систем электро-, газо- и водоснабжения. Более 100 тысяч адресов оказались отрезаны от систем жизнеобеспечения. Все службы переведены в круглосуточную работу. Сейчас очень важно, в первую очередь, восстановить все системы в больницах, детских садиках и школах, в которых находятся пришкольные лагеря. 
 
Наразі триває оцінка збитків від урагану. З ініціативою надати допомогу Кривому Рогу виступили мери-члени ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Людина не може керувати природними катаклізмами, але жителі Маріуполя готові простягнути руку допомоги, зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. Очільник Харкова Геннадій Кернес додав, що від уряду не надійшло пропозицій про допомогу. Тому Харків також надасть місту будівельні матеріали та все необхідне.