Енергопостачання та підготовка до зими: Харків потребує підтримки міжнародних партнерів (відео)

18.04.2024 18:47   -

Сьогодні перед Харковом стоять два великих виклики, зазначив Ігор Терехов під час зустрічі з представниками фондів, які спрямовують свою роботу на відбудову пошкоджених будинків, допомогу постраждалим після обстрілів. Це електропостачання і підготовка до опалювального періоду. 

Лише за останні 3 місяці у місті було пошкоджено близько 150 житлових багатоквартирних будинків, десятки лікарень та навчальних закладів, констатував мер. А після масованого удару по критичній інфраструктурі в Харкові досі подають електроенергію по графіку.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
22 березня під час потужного обстрілу енергетичної сфери були зруйновані ТЕЦи, були зруйновані трансформаторні підстанції, які заживлювлюють наше місто. І сьогодні в місті немає генерації електроенергії. Крім цього, після цього обстрілу була зруйнована ТЕЦ-3, яка теж заживлювала місто і виробляла теплопостачання і енергопостачання.Тому на сьогодні нас заживлюють від інших міст і інших областей України. І сьогодні є великий дефіцит електропостачання у Харків. І сьогодні наше найважливіше завдання – це забезпечення електропостачанням і підготовка до наступного опалювального сезону. Це дуже важке завдання, але, я впевнений, що разом ми справимось з цим.

Тож, Харків вже сьогодні почав працювати з партнерами щодо нових можливостей електропостачання і забезпечення тепла в оселях взимку, зауважив Ігор Терехов, звертаючись до представників фондів. Харків вистоїть і зробе все можливе, щоб люди почували себе комфортно в місті.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
І головну допомогу в цьому, я впевнений, що зіграєте, ми разом, зіграєте ви. Коли люди бачать, що йде відбудова, відбудовуються житлові масиви, які зруйновані, коли вставляються вікна, які розтрощені з кожним прильотом, тоді люди все це бачать, люди розуміють, що місто живе і місто буде жити.

За два роки співпраці в умовах війни, акцентував Ігор Терехов, завдяки підтримці міжнародних фондів і партнерів, вдалося допомогти тисячам сімей харків’ян у рамках відновлення їх житла. Він наголосив, що харків’яни дуже цінують таку допомогу, але і зараз, як ніхто інший, потребують її, враховуючи майже щоденні обстріли міста.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Тому сьогодні я дуже розраховую на вашу допомогу, бо кожний прильот – це зруйновані будинки, зруйновані вікна, зруйновані дахи, шляхи. Тому дуже потрібно, щоб ми дуже швидко, не зважаючи на все, відбудовували і відновлювали житло для харків’ян. Зі свого боку вам хочу сказати, що ми абсолютно прозоро, чесно, відкрито будемо працювати з кожним фондом, кожним нашим міжнародним партнером. Зі свого боку ще раз хочу подякувати вам і наголосити, що наша співпраця дуже важлива у такі часи для міста Харкова і в цілому для України.

Під час зустрічі представники організації Шелтер Кластер та інших присутніх міжнародних фондів, які координують роботу з відновлення житла та допомоги харків’янам, також поділились з очільником міста своїми планами та пропозиціями щодо подальшої підтримки Харкова. В свою чергу Ігор Терехов зауважив, що для Харкова критично важливо, щоб допомога в відновленні міста набирала обертів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Так, кожного дня в нас з’являються, нажаль, все нові, і нові виклики, але, я впевнений, що разом ми все це витримаємо.

ОСТАННІ НОВИНИ