ЕБРР объявил тендер на закупку троллейбусов для Харькова

24.10.2018 15:23   -
Автор:
ЄБРР виділяє Харкову кошти на нові тролейбуси. І вже оголошено проведення тендеру на їх придбання. Пакет фінансування складатиметься в розмірі 10 мільйонів євро, що будуть спрямовані на закупівлю нового електротранспорту, а також ремонтного та діагностичного обладнання для обслуговування техніки. Таку ж суму – 10 мільйонів гривень на оновлення транспорту виділяє Харкову і Європейський інвестиційний банк. А крім того, зазначив перший віце-мер Ігор Терехов, ведуться перемовини, і щодо закупівлі для Харкова нових електробусів
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Ни один город не получает такой кредит доверия от банков, который есть у города Харькова. Уже с нового года, может в феврале, может раньше, появятся новые троллейбусы. Мы получили два раза по 10 миллионов, почему два раза, потому что это разные банки.  и закупим полностью троллейбусы низкопольные большие. Сегодня были также переговоры и предложили нам взять электробусы. Тоже наверное будем это делать. Самое главное, что электробусы будут ходить на аккумуляторах , для нас это очень выгодно, потому что вы знаете сколько стоит бензин, дизтопливо, газ даже. Поэтому для нас это очень важно. 
 
Закупівля тролейбусів відбувається в рамках відповідної програми розвитку міського громадського транспорту. І окрім наземного, Харків має намір придбати транспорт і для підземки, а саме – нові вагони для метрополітену.   
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Эти составы они работают по принципу асинхронных двигателей, которые накапливают электроэнергию, потом выдают её. Поэтому они меньше употребляют электроэнергии, намного меньше. Мы будем менять полностью подвижной состав. 
 
Разом з тим за кредитні кошти у Харкові будуватимуть дві нові станції метро, ведення в експлуатацію яких планується за кілька років.