До Харкова з Німеччини привезли гуманітарний вантаж. Що саме (відео)

03.04.2023 21:31   -

Це підвал одного з пунктів Незламності, що розгорнутий на базі харківської школи. Саме тут маленькі харків’яни навчаються. За стіною – у вчителів перерва. Готуються до проведення чергового онлайн-уроку. У приміщенні тепло, є світло та інтернет-зв’язок. У таких реаліях у прифронтовому Харкові триває освітній процес. А в їдальні, в якій в свій час було дуже гучно на перервах – розгорнута соціальна кухня. Тут кухарі, починаючи з 1 грудня, готують гарячі обіди для харків’ян. Щодня до півтисячі порцій.

Те, наскільки повномасштабна війна перевернула все з ніг на голову і наскільки Харків, всупереч різного роду викликам, стійко тримається, на власні очі побачили парламентарі. Вони з візитом приїхали до Харкова, щоб передати місту партію генераторів.

ПАВЛО СУШКО НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
Щодо пунктів Незламності, – сама назва говорить за себе, що ми маємо показати як влада, що Україна незламна. Щоб люди відчували, що ніхто не здається. Всі працюють. І люди могли, коли такі випробування, Харків дуже постраждав, майже одне з найбільш постраждалих міст, щоб люди знали, що є такі місця, де можна перечекати повітряну тривогу і ще дуже важливо, оскільки наші діти зараз не можуть в Харкові навчатися, цілодобово перебувають з батьками, батькам треба трохи розгрузитися, а дітям комунікувати між собою. І це якраз гарний приклад. Я якраз задавав приклад, чи можуть діти з інвалідністю, чи мають змогу вони сюди прийти, і це добре, що така змога є. Бо важливо, коли дитина піде в перший клас, а особливо в інклюзивний, її потрібно до цього підготувати.

Пункти Незламності, зауважив мер Харкова, дуже ефективно себе показали, коли ворог влаштовував Харкову блекаути.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я вдячний нашим народним депутатам, які привезли зараз генератори. Ці генератори будуть знаходитись у пунктах незламності, а за останній час, коли були обстріли, коли не було електропостачання, 40 тисяч харків’ян скористалися пунктами Незламності. Це дуже важливо. І я вдячний всім: вдячний нашим вчителям, які у своїх школах організовують пункти Незламності і знаєте, потрошку навчають наших діточок. І хочу подякувати всім, хто причетний до цієї події. Впевнений, що ці генератори будуть востребовані. Бо це необхідно зараз.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Гуманітарний вантаж з генераторами прибув до Харкова з Німеччини завдяки німецько-українській благодійній організації «Синьо-Жовтий Хрест». Обладнання розподілили між 14 найбільшими пунктами Незламності, що розгорнуті у місті на базі навчальних закладів. Решта, більш ніж 80 генераторів, скерують до районів Харківщини.

ЛІЗА ГОЛЕНІЩЕВА ХАРКІВ’ЯНКА, ПРЕДСТАВНИЦЯ НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ БО «СИНЬО-ЖОВТИЙ ХРЕСТ»
Є організація, німецька організація, дуже великий німецький телеканал, у них є своя фундація і вони також горять допомогою дітям. Для них це просто любов. Вони профінансували наш проект, вони допомогли нам в цьому. Ми закупили генератори і організація, турбота Харків, зайнялись логістичними питаннями. Все вийшли на фонд Павла Сушка. З ними деякий час ми співпрацюємо. З ними нам дуже приємно, що ми налаштовуємо такі довгі і скоріш за все ще на довгий час контакти ми будемо тримати, разом співпрацювати.

Волонтери німецько-української благодійної організації для Харкова та Харківщини гуманітарний вантаж привозять з перших днів повномасштабної війни. До генераторів це були одяг, гігієничні товари, медикаменти, їжа, медичне обладнання, ліжка та автомобілі. Якщо в цифрах за минулий 2022 рік, то це більше 30 прямих гуманітарних вантажів до Харкова.

ОСТАННІ НОВИНИ