Для відновлення Харкова потрібно приблизно $9,5 млрд – Ігор Терехов про те, як будуть залучати кошти

01.05.2023 16:26   -

Ігор Терехов продовжує проводити перемовини із представниками уряду та місцевого самоврядування Сполучених Штатів Америки. Очільник Харкова вже зустрівся з Ентоні Блінкеном та деякими мерами міст Америки. Розмовляли про злочини російських окупантів та про залучення кредитних ресурсів для відбудови Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми так приблизно підрахували, хочу повторитись, що це дуже приблизно, бо обстріли тривають і зараз неможливо остаточно підрахувати усі ті збитки, які місто Харків отримав от російських агресорів, но зараз сума коштів, яка повинна для того, щоб відновити місто Харків – це 9,5 мільярдів доларів. Це величезна сума і тому, коли ми зустрічались із заступником держсекретаря Блінкена і з іншими поважними членами уряду, хочу сказати, що ми казали о том, що такі кошти ми не можемо знайти самі і нам потрібна підтримка.

І 9,5 мільярдів доларів, каже Ігор Терехов, потрібні не тільки для відновлення житлового фонду міста, а і для відбудови об’єктів енергетичної інфраструктури, лікарень, шкіл та дитсадочків. Адже армія рф цинічно завдала дуже багато шкоди інфраструктурі мегаполіса. І зараз, наголошує очільник Харкова, дуже важливо вести перемовини про надання засобів ППО, аби убезпечити місто від ще більших руйнувань з боку російських загарбників.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це необхідно для міста, необхідно для українських міст, зокрема для нашого регіону, міста Харків. Тому що Харків постійно перебуває під обстрілам. Нажаль ці ракети, якими обстрілюють місто Харків, це ракети С-300 і відстань до кордону дуже-дуже незначна, тому нам потрібні новіші, модернізовані системи протиповітряної оборони і це дуже-дуже важливо для того, щоб захистити місто Харків від руйнувань.

Головний меседж, що доносився до мерів американських міст та представників уряду – підтримка України та Харкова. Ігор Терехов каже, зараз необхідно, аби політики всіх країн підтримували українців у боротьбі проти рашистів. Це і обговорювали на панельній дискусії Саміту міст Північної та Південної Америки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це перший раз з початку війни, коли я виїхав з міста у таку далеку командировку і це дуже важливо, бо люди зі всього світу і мери зі всього світу повинні знати о том, що коїться у і нашому рідному місті і у всій Україні. Як обстрілюють місто Харків, як знищують Україну, тому що, на жаль, російські ЗМІ все це видають як фейки. І тому дуже важливо, і один із основних меседжів було те, щоби органи місцевого самоврядування давили на своїх політиків, даби вони не забували, що в Україні йде війна і щоби підтримували нашого Президента Володимира Зеленського, уряд України, нас, українців, з тієї жорстокої війни, яку ми, підкреслюю, ведемо за інституції демократії, за демократичне суспільство.

Ігор Терехов також запросив мерів, з якими спілкувався, особисто відвідати Харків, аби вони на власні очі побачили те, що накоїли російські окупанти із другим за розміром мегаполісом України.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Дуже багато було перемовин. Я хочу сказати, що я дуже вдячний своїм колегам, мерам українських міст, які разом зі мною.
Я дуже вдячний нашим іноземним колегам, мерам інших міст США, що вони зараз дивляться на Україну, що вони готові підтримувати Україну, Деякі з них сказали мені, що мабуть влітку, мабуть восени, но вони обов’язково приїдуть до міста, подивляться на місто Харків і будуть допомагати нашому рідному місту Харків.

Ігор Терехов також зазначив, що зараз дуже важливо скоординувати зусилля партнерів для того, щоб захистити, відбудувати і оновити Харків та інші українські міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКІЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Місто Харків було є і буде українським містом. Це була перша столиця, але я не хочу нікого ділити, тому  що столиця у нас це місто Київ, а Харків буде такий – красиве місто, місто з розвинутою технологією, місто молодості, місто ідеальне, місто майбутнього.

ОСТАННІ НОВИНИ