Діалог з країною

22.02.2013 22:31   -
Автор:

Президент України в прямому ефірі поспілкувався з народом. Основне питання, яке цікавило людей- проблема газу в державі.

Олександр Алавін капітан плавучої бурової установки

 -Хотелось бы узнать, господин Президент, будет ли повышена цена на газ для населения?

Ціна на газ для України нині найвища у світі,- повідомив Президент. Держава бере на себе збитки у розмірі п"ятиста мільйонів гривень на місяць. Віктор Янукович вислови сподівання, що скоро вдасться досягнути газового компромісу з Росією – головним постачальником.

Віктор Янукович Президент України

-Мы цену на газ ни для населения, ни для промышленности повышать не будем. Мы сократили потребление газа с сорока одного милиарда почти до двадцати милиардов. Кроме этого мы нашли пути поставок газа с других стран. Хотя сегодня, я могу сказать, мы не останавливали переговоры с нашими российскими партнерами. И сегодня мы значительно продвинулись в этих переговорах, но пока окончательного решения нет.

Ще одне питання, яке хвилювало людей – організація роботи екстренної медичної допомоги. Його Президенту поставили харків"яни.

Ольга Мокрій старший фельдшер, м. Харків

-Що можна зробити для того, щоб повністю забезпечити швидку невідкладку медичну допомогу транспортом?

Тільки минулоріч розподілили триста автомобілей по регіонах. До дві тисячі чотирнадцятого року оснащення швидкими має завершитись,- відповів Президент. Також, наголосив глава держави, в реформуванні екстренної медичної допомоги увагу треба приділити прокладанню доріг. А в географічно складних районах намагатися використовувати малу авіціацію.

Віктор Янукович Президент України

-Це та робота, яку ми повинні виконати на всіх рівнях. Тобто є рівень держави, держава повинна сформувати такий бюджет,який би дозволив реалізувати цю програму. Місцеві адміністрації на чолі з обласними адміністраціями повинні використати всі свої можливості і разом нам з вами треба виконати це завдання.

Ще одне з ключових питань- підвищення соціальних виплат. Досягнення вже є, сказав Президент.

Віктор Янукович Президент України

-Ми підвищили середній рівень заробітньої плати з 1906 гривень до 3025. Середній розмір пенсії з 1007 гривень до 1454 гривень.

І у цьому напрямку робота продовжиться,- підкреслив Віктор Янукович. Паралельно країна вцілому і окремі міста зокрема готуватимуться до знакової події. У дві тисячі п"ятнадцятому році відбудеться Євробаскет.

Віктор Янукович Президент України

-Ми побудуємо двадцять чотири площадки для всіх команд-гостей, які будуть їхати в Україну і там тренуватись. Які потім будуть слугувати нашим спортсменам, нашим діточкам і так далі. Які потім будуть передані спортивним школам. І шість арен.

Найбільше питань надходило до Президента від дітей-війни, інвалідів та ветеранів праці. На всі глава держави не встиг відповісти. Але цим людям, пообіцяв Віктор Янукович, обов"язково нададуть відповіді.

Євгенія Кутнова