ДАІвці вийшли на полювання автовласників, які використовують літню гуму

01.12.2012 17:08   -
Автор:

Олег автовласник

-Ну вона перевзута, ось бачите оте колесо не зимне, а то сьогодні спустило утром шо йому робить. Надо заїхать зделать і поставить назад його.

Державтоінспектори попереджають о можливій небезпеці при такій їзді.

-Согласно правил дорожного движения на одной оси транспортного средства запрещено использовать резину с разным рисунком протектора. Знаете об этом? Пожалуйста, вот вам в этом журнальчике вы прочитаете про необходимость замены резины в связи с наступлением осенне-зимнего периода.

Поки одні думають, автовласник Євген прийшов в шинний центр, щоб записатися на перевзування свого авто. Розповідає, шини купив ще минулого року, зараз витратиться всього лише на роботу фахівця. Вона не так б'є по кишені власника. Хоча, не приховує Євген, зараз мати авто – задоволення не з дешевих.

Євген автовласник

-Ну как сравнить дешовое, не дешовое если отталкиваться от цены на бензин это недорого. 100 гривен стоит 10 литров бензина, то переобутся за 200 гривен это не дорого раз в год.

Самі ж колеса – від трьохсот до тисячі з лишнім гривень за шину, в залежності від протекторів. Продають і всесезонну гуму, хоча її фахівці не особливо радять.

Костянтин продавець-консультант з продажу зимової гуми

-Те, кто хотят съекономить используют всесезонные шины, но на самом деле в итоге получается она быстрей стирается. Она летом хуже чем летняя резина, зимой она хуже зимней резины. Это как бы универсальная, но потенциал как бы вы летом и зимой теряете и стирается она быстрей, за те же деньги вам 2 раза всесезонку прийдётся купить, что вы используете и зимний и летний комплект. Т.е. это того не стоит.

Хоча як баранку не крути, говорять співробітники ДАІ замінити гуму потрібно. Для своєї ж безпеки. У приклад наводять статистику аварій. Мовляв, і так за результатами 10 місяців цього року у 2162 ДТП, 264 особи загинуло. На лікарняному ліжку опинилося майже три тисячі людей. Саме задля цього, пояснюють спостерігачі на дорозі, державтоінспекція з 1 листопада і проводить такі профілактичні заходи.

Олег Ніконенко старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова

-Тому ми звертаємо увагу водіїв саме на заміну гуми так як при зниженні температури літня гума втрачає свої властивості щодо більш ефективного контакту з проїзджою частиною.

Та автоінспектори можуть лише попереджати, говорить Олег Никоненко, хоча і до покарання у вигляді адмінпротоколу теж недалеко. Звичайно якщо висота остаточного зношення протектора шини менше ніж 1міліметр. Тоді доведеться заплатити і штраф від 340 до 420 гривень. У ДАІ ж просять, навіть не зважаючи на прогнози синоптиків про безснігову зиму, все ж таки перевзутися. Щоб вберегтися від аварій.