Что будет с ценами на продукты? Прогнозы экспертов

25.09.2018 14:46   -
Автор:
Ціни на овочі знижуватись не будуть. Більше того, навпаки зростатимуть, переконують в Українській Асоціації постачальників торгових мереж, але експерти заспокоюють зростання буде поступовим. 
 
Олексій Дорошенко директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж
 
Ціни на овочі знижуватися не будуть, якщо судити по тій-же моркві, то виходячи зі статистичних даних, де закладено 26 гривень за кілограм, зараз можна бачити 15 гривень, то до кінця року можна буде бачити 20 гривень, не більше. Тому що на оптовому овочевому ринку в Польщі, Бройніше, ціни на моркву і буряк вже нижчі, ніж в Києві. Якщо тенденція з подорожчання в Україні збережеться, то наші відразу почнуть укладати контракти з купівлі овочів у Польщі. Також варто відзначити, що ціна на картоплю буде рости в останню чергу, тому що це овоч, який люди ростять для себе і продають його в останню чергу, так 90% в нашій країні і з'являється. Тому він в останню чергу і дорожчає з усіх чотирьох складових борщового набору.
 
Лише за останні кілька днів в Україні червоний буряк та ж морква у ціні вже прибавили до 50 % . Також здорожчала і цибуля. Нині за кілограм ріпчастої на ринку просять всередньому від 8 до 10 гривень. Щодо головного інгридієнту – м'яса, то по ньому прогнози експертів невтішні. М'ясо і надалі, підкреслюють, дорожчатиме. Все через дороговизну кормів та збільшення вартості енергоносіїв. І це при тому, що нині кілограм яловичини вже коштує до 125 гривень. Більше того, в зв'язку з поганим урожаем зернових до кінця року зростуть ціни і на український хліб. За даними експертів, буханець прибавить в ціні всередньому на 10 %.