Борьбу с коррупцией губернатор поставила силовикам как приоритетное направление работы

12.02.2018 12:38   -
Автор:
Юлія Світлична підкреслила необхідність активної роботи щодо реалізації антидиверсійних та антитерористичних програм у регіоні. А говорячи про антикорупційні заходи, нагадала нещодавнє затримання на хабарі керівника підрозділу Держпродспоживслужби, до повноважень якого входить боротьба з корупцією. І губернатор ініціювала питання щодо його звільнення. І зауважила, що особливу увагу слід надалі приділити дотриманню букви закону на території області а також  
здійснювати контроль за законністю рішень та використання фінансових ресурсів органами місцевого самоврядування. Адже саме децентралізація на сьогодні є головною реформою держави.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
В приоритете – контроль Її ініціював Президент України та впроваджує Кабінет міністрів України. Вона як наповнює місцеві бюджети, так і надає більше повноважень органам місцнвого самоврядування. Але по-різному органи місцевого самоврядування сприймають таке коло повноважень і збільшення фінансових ресурсів. Тому саме контроль за законністю і рішень, і використання фінансових ресурсів є основним моментом, якому ви повинні приділяти увагу і знищенню корупції. Деякі керівники територіальних органів державної влади досі не зрозуміли, що час змінився і це принципова позиція. Президент України і генеральний прокурор Знищення корупції – це принципова позиція Президента України, генерального прокурора України, і міжнародних партнерів наших щодо знищення корупції в державі. З цим потрібно боротися  і не може бути такого, що хтось забуває, що він працює на державу.