В Харькове построят новый онкологический комплекс. Такое заявление сделала губернатор Юлия Светличная

12.02.2018 12:49   -
Автор:
Обласний центр онкології, який розташований в Помірках, має майже 500 ліжок у стаціонарі, а на диспансерному обліку знаходяться більше 77 тисяч хворих з онкологічною патологією. Та стан медзакладу, зазначила під час візиту до закладу губернатор, бажає кращого.  
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Центр знаходиться у жахливому стані і для пацієнтів, і для медиків. Незадовільні умови перебування, тому потрібно підтримувати і фінансово – щодо поточних ремонтів і потрібно укріплювати інсфраструктуру і укріплювати медичним обладнанням. Але кардинально це не змінить ситуацію. Тому що деякі будівлі будувалися 80 років тому. Інженерні мережі на стільки зносилися, що я вже не кажу про умови перебування людей. У них навіть новітнє обладнання не може запрацювати на повну силу. 
 
А тому губернатор запевнила, що питання ремонту приміщень будуть вирішувати вже цього року, а от оновлення медичного обладнання розпочали вже зараз. Апарат штучної вентиляції легенів, хірургічна лампа та декілька аналізаторів передали під час зустрічі. Також найближчім часом, пообіцяла Юлія Світлична, новий та сучасний рентген-апарат придбають та передадуть онкоцентру. Та при цьому голова облдержадміністрації запропонувала кардинальні зміни. 
 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
І сьогодні я прийняла рішення щодо будівництва нового онкологічного комплексу, який буде побудовано в Харкові. Затягувати не будемо. Я сьогодні дала відповідні доручення  щодо розробки проекту і визначення місця будівництва зазначеного онкологічного комплексу. Гроші знайдемо, місцева деценитралізація укріпити місцеві бюджети. Також будемо долучатися і до можливостей державного бюджету. 
 
Новий онкоцентр, зазначила Юлія Світлична, буде розміщений на території обласного центру онкології, поруч із багатопрофільними медичними установами, що полегшить лікування пацієнтів із супутніми патологіями.