Атака дронами, поставки зброї для ЗСУ, ситуація на кордоні та похолодання в Україні – головне на ранок 18 квітня

18.04.2024 11:41   -

Цієї ночі Україну окупанти атакували дронами-камікадзе. За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив 13 ударних БпЛА типу “Shahed”. Військові звітують, всі дрони знищено у Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Протягом доби окупанти атакували з артилерії та інших видів озброєння Харківську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію після вчорашньої ракетної атаки. Як повідомив голова Чернігівської ОВА внаслідок російського удару в Чернігові 18 загиблих та 78 поранених. На стаціонарному лікуванні перебувають 37 осіб.

ГУР знищило техніку та польовий склад росіян на Запорізькому напрямку. Про це повідомили у відомстві. Зазначається, що спецпідрозділ ГУР МО України “Кабул 9” за дві доби роботи на Запорізькому фронті виявив та знищив дев’ять одиниць військового транспорту та польовий склад боєприпасів московських загарбників. Внаслідок чого у ворога палали “УАЗи” і “Камази”, пікап з туреллю та бензовоз.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Саміт ЄС погодив прискорити доставку зброї та посилити ППО України. Згідно з висновками саміту, опублікованими на сайті Європейської Ради, Саміт ЄС погодив прискорити постачання артилерійських боєприпасів та ракет.

Польські фермери можуть заблокувати ще три пункти на кордоні з Україною. Речник прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що польські фермери сьогодні можуть заблокувати КПП “Краковець” та “Шегині”. “По “Краківцю” ці дії можуть тривати десь два дні, а по напрямку пункту пропуску “Шегині” протягом сьогоднішнього дня до завтра до 9:00 ранку”, – сказав він. Митна служба України повідомила, що сьогодні зранку також поляки можуть заблокувати пункт пропуску “Медика-Мостиська”.

Сьогодні в Україні сильно похолодає. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. Зазначається, що майже всю країну накриють дощі, сильні пориви вітру та грози, а в Карпатах — мокрий сніг. Також в Україну йдуть морози — вночі очікується 0-5°C. Спочатку похолодання прийде в західні регіони, а вже 20 квітня — у північні та центральні.

ОСТАННІ НОВИНИ