“Адмінський збір”: У Харкові підписники телелегам-каналів за добу зібрали на три дрони для ЗСУ (відео)

27.10.2022 17:48   -

1 мільйон 700 тисяч гривень зібрали підписники харківських телеграм-каналів на дрони для Збройних сил України. На кошти денного «Адмінського збору», до якого долучились близько 10 пабліків, закупили три пташки для захисників. Військові підрозділу «Кракен», Сил спеціальних операцій «Азов Харків» та «Нацгвардії» вже отримали їх на руки і готові продовжити роботу із захисту української землі від ворога.

ГОРИНИЧ ВІЙСЬКОВИЙ ССО «АЗОВ»
Чи потрібно точечно виконати знищення якоїсь ворожої бронетехніки, або бліндажу, або ворожих солдатів тоді використовуються ці дрони, які літають на дальність до 6 кілометрів та несуть на собі вантаж близько 15 кілограмів. Для нашого підрозділу це перша така машина. До цього ми використовували дрони і поменше. Щодо навчання, то наша група навчалася 5 днів.

Коптери, кажуть військові, дуже зараз актуальні на лінії фронту. Завдяки таким «пташкам», можна ювелірно ліквідовувати будь-яку ціль ворога у будь-який час доби.

ВІЙСЬКОВИЙ ССО «АЗОВ»
Зазвичай я бачу туди, куди летіти. Я сам знаю, де знаходиться ціль. Я підлітаю над ціллю. У нас є тепловізійні пристрої, щоб працювати вночі.
Це не перший такий «Адмінський збір». Влітку завдяки донатам підписників адміністратори Харківських телеграм-каналів змогли закупили захисникам вісім автомобілів.