Абитуриенты могут проверить свой рейтинг в режиме онлайн

18.07.2017 14:25   -
Автор:
Подав заяву на вступ – слідкуй за рейтингом. В Міносвіті проінформували про запуск системи "Конкурс". Вона відображає в режимі онлайн кількість вступників, які подали заяви в певний виш на певну спеціальність, їхні конкурсні бали та пріоритетність заяв. Самі ж абітурієнти можуть відстежити свій рейтинг серед інших вступників. А так оцінити шанси на вступ до того чи іншого вищого навчального закладу.
 
"Система відображає загальну кількість поданих заяв, ліцензійний обсяг прийому, обсяг державного замовлення, конкурс на держзамовлення та загальний конкурс. Також показаний розподіл заяв за пріоритетами та за конкурсним балом. Інформація відфільтровується за регіоном, навчальним закладом, формою навчання, кваліфікаційним рівнем та спеціальністю. Після закінчення прийняття заяв, а саме до 18:00 26 липня, у системі також з’явиться інформація про зарахування."
 
Однак поки ця онлайн-послуга доступна трохи більше ста сорока тисячам абітурієнтів. Вони змогли створити особисті кабінеті на сайті єдиної державної електронної бази з освіти і подати сімсот сім тисяч заяв на вступ до різних Вишів. Всі ж інші майбутні студенти досі продовжують штурмувати сайт електронної бази. Поки вони не можуть пройти реєстрацію, бо доступ до сайту досі проблематичний. Так само, як і для співробітників приймальних комісій. В Державному підприємстві "Інфоресурс", фахівці якого розробляли єдину електронну базу, пояснюють збої оновленням операційної системи. Її налагодження триває вже майже тиждень.