45% участников V юбилейного марафона – гости Харькова: мэрия

25.04.2018 14:51   -
Автор:
Гості з понад 20 країн світу їдуть до Харкова на 5-й ювілейний Міжнародний марафон. Так вже 29 квітня Перша столиця зануриться в атмосферу здорового способу життя та бігу. Кожен з учасників марафону зможе випробувати свої сили у дистанціях на 4, 10 кілометрів, повному марафоні та естафетах. Цьогоріч, кажуть у мерії, очікують багато ВІПовських гостей з усіх континентів, навіть будуть бігуни з Австралії.
 
Олексій Чубаров директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту
 
Мы ждем прибытия очень сильных кенийских спортсменов-бегунов. Едут наши города-побратимы. Команды из Нюрнберга, которые приезжают из года в год. В этом году добавляются команды и из Польши, Китая, Америки. То есть состав будет достаточно интернациональный.  Даже есть у нас два японца. 
 
За попередніми даними, цьогорічний марафон збере щонайменше 10 тисяч учасників, 45 % з яких – приїжджі. Як і зазвичай стартуватимуть учасники з площі Свободи. Перший старт о 8.30. Другий о 9.30. За правопорядком під час марафону слідкуватимуть дві сотні правоохоронців та 10 швидких. Всі ключові вулиці, які попадають до маршруту забігів 29 квітня будуть перекриті з 7-ї ранку до 16 години вечора.
 
Олександр Пенський співробітник УПП в Харківській області
 
По улице Сумской на отрезке от пл. Конституции до ул. Деревянко и по ул. Пушкинской от Короленко до  Веснина. Так же будет в ночь с 27 по 28 апреля  перекрыта наша площадь Свободы, там будет происходить монтаж сцены и стартового городка. Будут выставлены конусы, будут выставлены наши сотрудники, которые будут обеспечивать публичную безопасность. 
 
Всі маршрути організатори планують облаштувати так званими пунктами харчування та поливу. Як зазначили у мерії, до цьогорічного марафону долучаться не лише інва-група, а й  люди поважного віку. Так повний марафон 42 кілометри бігтиме 73- річний учасник. Маленьких учасників марафону у дитячих візочках очікують на кілометрівці.