24 августа Украину может атаковать новый вирус

04.08.2017 13:44   -
Автор:
Не всі шкідливі елементи програмного забезпечення M.E.Doc були активовані, і попереду на українців може чекати ще одна атака, на зразок тієї, яку вчинив вірус Petya.
 
Сергій Демедюк начальник Департаменту кіберполіції
 
Зловмисники залишили резерви. Дуже потужні резерви. Зараз ми намагаємося знайти ще один канал. Мені хочеться сподіватися, Petya.A випадково вразив канал і спалив їх мережу, але це не так. Тому що ми чітко знаємо, основна мета кіберзлочинців – знищити сліди втручання в уразливі критичні об'єкти.
 
Знають, принаймні, із впевненістю прогнозують в Кіберполіції і точну дату нової атаки. Правоохоронці впевнені, відбудеться вона двадцять четвертого серпня.
 
Сергій Демедюк начальник Департаменту кіберполіції
 
Ми попереджаємо, що це буде 24 серпня, на День незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України.
 
У зв'язку із такими тривожними повідомленнями, спеціалісти радять українцям оновити антивірусне програмне забезпечення, або обрати для себе більш надійне. Також вони рекомендують не заходити на підозрілі ресурси та не скачувати з мережі невідомі файли. Програмісти нагадують: вірус може ховатись будь де.