18% владельцев харьковских домовладений получают субсидию

03.02.2020 13:43   -
Автор:
У Харкові у цьому опалювальному сезоні більше 18% власників домоволодінь є отримувачами субсидій та пільг на сплату житлово-комунальних послуг. І кожен місяць кількість судсидіантів помітно збільшувалась. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Мы начинали с 3-4%. Я помню как нам было сложно, когда мы перешли на 5-7% в летний период и 12-13% в зимний период. Тут же в отопительный сезон одно количество, в летний период другое количество. Вот сейчас в этот отопительный сезон мы приближаемся к 18%. 18,5% на сегодняшний день.
 
Наразі субсидія і пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються в монетизованій формі. Тобто гроші  приходять споживачам на карту «Ощадбанку», або будь-якого іншого банку, або ж виплати можна отримати готівкою разом із пенсією в відділеннях «Укрпошти».  
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Судя по проценту оплаты за жилищно-коммунальные услуги. Мы начали это с октября прошлого года, у нас уже была возможность посмотреть ноябрь, посмотреть декабрь. Судя по тому, что количество платежей возрастает, мы понимаем, что люди понимают, что нужно делать с этими деньгами.
 
Віце-мер також зазначила, що орган соціального захисту населення щомісячно розраховує суму пільги, виходячи з розміру знижки, на яку людина має право згідно із законом. Також на неї впливають ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги і державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування. А от отримати додаткову інформацію щодо монетизації пільг і субсидій можна в районних управліннях праці та соцзахисту міста.