15 ресурсных комнат и 25 медиатек в этом году откроют в области. Такое задание поставила губернатор Ю. Светличная

30.03.2018 14:18   -
Автор:
Харківщина активно включилася в процес створення інклюзивного освітнього середовища. Початок був покладений восени минулого року, коли голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична підписала меморандум про співпрацю у цьому напрямку з благодійним фондом Петра Порошенка.
 
Анатолій Бабічев заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Ми дуже активно почали. Вже минулого року за місяць ми змогли відкрити першу ресурсну кімнату, це була школа №105 міста Харкова, також створили декілька ресурсних кімнат у місті Чугуєві. На початку цього року в Балаклійському районі ми відкрили перший в області інклюзивний ресурсний центр. 
 
Це була ініціатива керівництва Балаклійського району, зазначає Анатолій Бабічев. Та її активно підтримали і успішно реалізували. Відкриття наприклад ресурсних кімнат підтримують і міжнародні організації такі як GIZ та ЮНІСЕФ. І всі ці заклади відповідають державним стандартам. Та окрім цього, зазначає губернатор Юлія Світлична, не менш важливо і цікавість дітей до освіти.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Сучасна школа повинна бути оновленою цікавою та доступною. Над цим працюємо разом з Міністерством освіти, а також запроваджуємо новітні технології, щоб для дітей як звичайних так і дітей з особливими потребами, була можливість завітати до кожної школи Харківщини. Тому робимо на це особливий акцент разом із фондом Петра Порошенка, займаємося розвитком інклюзивної освіти. В кожному районі області будуть створені ресурсні центри, а також будемо планувати створення ресурсних кімнат, медіатек, для того щоб усі діти могли насолоджуватися і мати належні умови і щодо розвитку і щодо отримання освітніх послуг. 
 
І робота щодо створення інклюзивних закладів освіти не лише розпочата, є навіть чіткі цифри, скільки саме в області цього року їх має бути відкрито.
 
Анатолій Бабічев заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Те завдання, яке поставила губернатор області Юлія Світлична, а саме у цьому році створити в кожному районі інклюзивний ресурсний центр, в кожному районі в кожному місті, які повинні працювати з особливими дітьми, це відкрити 15 ресурсних кімнат і 25 медіатек. Я впевнений, що це завдання буде виконано і навіть перевиконано.  
 
Зараз, зазначив Анатолій Бабічев, майже готові до відкриття ресурсні кімнати у харківській міській школі №100, а також на завершальній стадії підготовка ресурсної кімнати та медіатеки у місті Богодухів.