В Україні відкривають читацькі бібліотеки для юних спортсменів

13.11.2022 11:40   -
Дітей вимушених переселенців забеспечать українською літературою
Дітей вимушених переселенців забеспечать українською літературою


Такі бібліотеки розпочало створювати Міністерство молоді та спорту в рамках благодійної акції «Українським дітям — українську книгу!». Про це повідомляє спортивна редакція Харковских известий.

Акція проходить під патронатом Офісу Президента України за сприяння Держкомтелерадіо і має на меті забезпечити дітей, передусім вимушених переселенців, українськими підручниками, навчальними посібниками та художньою літературою.

Міністерство молоді та спорту України планує забезпечити українською літературою всі олімпійські центри країни
Міністерство молоді та спорту України планує забезпечити українською літературою всі олімпійські центри країни

Перші 500 примірників новинок художньої літератури українських і зарубіжних авторів від Мінмолодьспорту на цьому тижні отримала головна спортивна база країни – Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа». На цій базі, зокрема, підготовку до відповідальних міжнародних стартів проходять і провідні харківські спортсмени – члени національних, молодіжних та юнацьких збірних України з багатьох видів спорту.

У планах Міністерства молоді та спорту України — забезпечити українською літературою всі олімпійські центри країни, в тому числі, й у Харківської області, щоби заохотити якомога більше юних спортсменів читати книжки рідною мовою, мовою переможців.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли, що Мінмолодьспорт спільно з національними та міжнародними спортивними федераціями працює над тим, щоб представники росії та білорусі не були допущені до наступних Олімпійських ігор, які пройдуть у Парижі в 2024 році.