Еліна Світоліна поновила професійну кар’єру та зібрала 100 тисяч доларів на підтримку України (ФОТО)

04.04.2023 10:46   -
Еліна Світоліна поновила кар’єру та зібрала 100 тисяч доларів для України
Фото Інстаграм Е. Світоліної

Найбільш титулована тенісистка в історії України, екс-третя ракетка світу, почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна повернулася на корт після декретної відпуски, а перед своїм стартом на турнірі в США організувала ще й черговий благодійний захід на підтримку України. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Повернення Еліни Світоліної у великий теніс після річної паузи, пов’язаної з вагітністю та народженням доньки, відбулося в американському Чарльстоні на турнірі WTA 500, на який багаторічна лідерка українського та світового жіночого тенісу отримала «wild card» від організаторів.

А напередодні свого дебютного цьогорічного матчу там же у Чарльстоні Світоліна стала співорганізатором спеціального благодійного турніру, мета якого – зібрати кошти для Фонду Еліни Світоліної, а також для допомоги постраждалим від війни в Україні, яку розв’язала росія за підтримки білорусі. Участь у цих змаганнях взяли чотирнадцять професійних тенісисток і 24 аматора. Серед учасниць благодійного турніру була й нинішня перша ракетка України Ангеліна Калініна.
Як відзначила Еліна Світоліна загалом на цьому благодійному заході вдалося зібрати 100 тисяч доларів, які тепер будуть спрямовані на допомогу Україні.

«Я дуже вдячна всім гравцям, гостям і організаторам за те, що ми зробили. Дуже важливо продовжувати допомагати українцям у цей важкий час. Це дійсно особливий момент, що ми можемо допомогти різними способами. Війна в Україні не закінчена, і кожен з нас бореться на своєму фронті та робить те, що може. Слава Україні!», – написала Світоліна у своїх соціальних мережах.


Що стосується повернення Еліни Світоліної на корт, то в своєму першому матчі після декретної відпустки українка поступилася на турнірі WTA 500 в Чарльстоні суперниці з Казахстану Юлії Путінцевої. Еліна виграла стартовий сет 7:6, але в двох наступних партіях сильніше була Путінцева – 6:2, 6:4.

Втім, головне, що довгоочікуване повернення Світоліної відбулося, а нові гучні перемоги у нашої спортсменки, безумовно, ще попереду.

Також нагадаємо, що в цьому році Еліна Світоліна провела в Україні майстер-клас для юних тенісистів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.