Збував зброю та боєприпаси: викрито харків’янина (фото)

12.01.2024 14:59   -
Збував зброю та боєприпаси: викрито харків'янина

Правоохоронці викрили 28-річного харків’янина, який незаконно збував бойові гранати і вибухівку. Про це повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, в листопаді 2023 року підозрюваний зустрівся з чоловіком, якому повідомив, що може продати зброю та боєприпаси.

Для початку продавець запропонував придбати за 2100 доларів США бойовий автомат Калашникова АК-74 у технічно справному стані, близько 20 набоїв до нього, десять корпусів ручної осколкової оборонної гранати Ф-1, запали для гранат, ручну гранату М-67, міну направленої дії М-18. Покупець погодився на цю пропозицію.

На початку січня 2024 року підозрюваний зустрівся з покупцем вдруге. Цього разу партія зброї та боєприпасів коштувала вже майже 6400 доларів США. За цю суму продавець передав чоловіку чотири реактивні протитанкові гранати РПГ-22, С-4 — сформований заряд пластичної вибухової речовини, а також корпуси гранат Ф-1 і РГД-5 загальною кількістю 16 штук.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України одразу після отримання від покупця вказаної суми за «товар». Наразі встановлюються обставини, при яких чоловік заволодів зброєю та боєприпасами.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 28-річному харків’янину за фактом незаконного зберігання, збуту вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв (ч. 1 ст. 263 КК України).

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі.

ОСТАННІ НОВИНИ