Військових підозрюють у розкраданні газового конденсату у Харківській області

12.03.2024 12:45   -
Військові розкрадали газовий конденсат у Харківській області

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру групі з чотирьох військовослужбовців. Про це повідомляє Інфосіті.

Організував злочиннне угруповання стрілець-помічник гранатометника відділення охорони одного з РТЦК та СП Харківської області. До групи доєдналися ще троє військовослужбовців цього ж ТЦК.

“Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області”, – ідеться в повідомленні Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

За даними слідства, підозрювані викрали газового конденсату, який належить Філії УПГГК АТ «Укргазвидобування», на загальну суму понад 400 000 грн.

Крім матеріальної шкоди, дії зловмисників могли призвести до аварії, пожежі, значного забруднення довкілля, спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки.

Членам ОЗГ інкримінують таємне викрадення чужого майна (крадіжка), у великих розмірах, вчиненому організованою групою, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 185 КК України). Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ