У лікарні на Харківщині за гроші оформлювали фіктивну інвалідність

06.03.2024 13:29   -
У лікарні на Харківщині за гроші оформлювали фіктивну інвалідність

У причетності до злочину підозрюють заступницю директора з експертизи тимчасової непрацездатності однієї з центральних районних лікарень Харківської області, повідомляє Інфосіті.

Співробітники СБУ встановили, що заступниця директора, яка за своїми службовими обов’язками очолювала лікарсько-консультативну комісію у цій районній лікарні, вносила недостовірні дані до офіційної медичної документації щодо стану здоров’я пацієнтів.

«У березні минулого року зловмисниця внесла вигадані результати нібито проведеного огляду чоловіка до офіційного документу – «Направлення на медико-соціальну-експертну комісію (МСЕК)». При цьому посадовиця достовірно знала, що «хворий» взагалі не проходив жодного медичного огляду у цій лікарні.


У подальшому цей підроблений документ став підставою для видачі чоловіку «Обласним центром медико-соціальної експертизи» довідки про встановлення йому ІІ-ї групи інвалідності», – розповів речник УСБУ Владислав Абдула.

Також встановлено, що підозрювана діяла у змові зі співробітницею “Обласного центру медико-соціальної експертизи”, яку викрили у травні минулого року на оформленні інвалідності за хабарі.

Заступниці директора лікарні повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Наразі тривають слідчі дії щодо встановлення всіх осіб, які скористалися протиправними послугами зловмисниці, а також фактів одержання нею неправомірної вигоди.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ